logo
HU EN

Program


j(A)zz! - Exit Universe

j(A)zz! - Exit Universe

Mi marad, ha véget ér egy szerelem? Susana Sawoff és Raphael Meinhart számára a válasz: a zene. Művészként újjáegyesülve létrehozták az EXIT UNIVERSE duót, s bemutatkozó lemezük, a Because the World is Round (Mivel a világ kerek), kettejük egyedülálló szimbiózisát bizonyítja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 8. szombat, 20:00

j(A)zz! - Exit Universe

 Közreműködik:

    Susana Sawoff - ének, zongora
    Raphael Meinhart - marimba, vibrafon, drum pad, szintetizátor, ütőhangszerek, glockenspiel

Mi marad, ha véget ér egy szerelem? Susana Sawoff és Raphael Meinhart számára a válasz: a zene. Művészként újjáegyesülve létrehozták az EXIT UNIVERSE duót, s bemutatkozó lemezük, a Because the World is Round (Mivel a világ kerek), kettejük egyedülálló szimbiózisát bizonyítja. Az album tizenhárom dalának tökéletesen kiegyensúlyozott hangzásképeiben megindító intimitás és érzelmi mélység tárul fel. Zenéjük a jazz, az indie és a neoklasszikus között egyensúlyoz, Chilly Gonzales, Steve Reich és a Radiohead egyaránt eszünkbe juthat róla. A zongora, ének, vibrafon, marimba, drum-pad és a glockenspiel hangjaiból színpompás hangzást szőve játszi könnyedséggel alkotják meg dalaikat, melyek előbb elvarázsolnak, hogy aztán makacsul megmaradjanak bennünk.

Raphael Meinhart és Susana Sawoff: ők ketten együtt az EXIT UNIVERSE. Valaha magánemberként alkottak párt, most pedig zenéjükkel igazolják a régi bölcsességet: az ellentétek vonzzák egymást. Raphael a lakonikus avantgárd zenész, Susana pedig a megragadó, ösztönös hang. Előbbi akadémiai végzettségű vibrafonos, míg utóbbi autodidakta zongorista. Albumukon a vibrafon éteri finomsága találkozik a zongora sötét melankóliájával. A Because the World is Round lemezzel az EXIT UNIVERSE nem kevesebbet ünnepel, mint mindannak a szépségét, ami véges – még akkor is, ha Susana és Raphael a dolgok elmúlását tánccal és költői szépségű játékkal ünnepli. Egy kritikusa egyszer így írt Susanáról: „Amikor ez a hölgy énekel, felkel a nap”. Az elfogyó délután utolsó napsugarainak megmagyarázhatatlan, keserédes pillanatai egyben az új nap beköszöntét is hirdetik. Keresve sem találnánk ennél alkalmasabb zenét e varázslat megünneplésére.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!