logo

Program


j(A)zz! | Gina Schwarz Pannonica Project, guest: Ingrid Jensen (A/CAN/USA)

j(A)zz! | Gina Schwarz Pannonica Project, guest: Ingrid Jensen (A/CAN/USA)

Gina Schwarz többször is fellépett már az Opus színpadán különböző formációival. A jazz klub büszke arra, hogy a bőgős-zeneszerző új Pannonica projektjét is bemutathatja színpadán. A kivételes zenekar májusi koncertjein különleges vendégként a kanadai trombitás, szárnykürtös és zenszerző Ingrid Jensen lép fel, akinek izgalmas stílusa és szerzeményei méltán alapozták meg világhírét.

 Közreműködik:

    Ingrid Jensen - trombita, szárnykürt, kompozíciók
    Florian Sighartner - hegedű
    Clemens Sainitzer - cselló
    Lisa Hofmaninger - szopránszaxofon, basszusklarinét
    Alois Eberl - harsona
    Primus Sitter - gitár
    Gina Schwarz - nagybőgő, kompozíciók
    Judith Schwarz - dob, ütőhangszerek

A brit születésű Kathleen Annie Pannonica de Koenigswarter (1913-1988) bárónő egyszerre volt szenvedélyes harcos, patrónus, múzsa és számos muzsikus barátja, akit igen gyakran egyszerűen csak a jazz bárónőjeként emlegettek. Számára a jazz a modernizmus, a tolerancia és a sokféleség megtestesítője volt, eszköz a rasszizmus és a szexizmus ellen. A jazz volt az, ami felrúgta a társadalmi konvenciók szabályait, s ami akkor és azóta is képes volt megfogalmazni a zenész kihívásait, problémáit és a társadalomban elfoglalt helyét.

A kitűnő osztrák bőgős-zenszerzőnő Gina Schwarz által Strong Voices (=erőteljes hangok) mottóval szervezett Pannonica Project zenéje, sőt már puszta jelenléte is számtalan módon tükrözi azokat az eszméket és ideálokat, melyeket a bárónő oly fontosnak tartott. A kiemelkedően tehetséges osztrák jazz zenészekből álló csapat az Európa-szerte híres bécsi jazz klub, a Porgy & Bess 2017-18-as évadának „házi zenekaraként” fantasztikus lehetőséghez jutott, hogy egy éven át hónapról hónapra más-más vendégekkel és folyamatosan változó műsorral közvetítse a bárónő zenei üzenetét.

Közel tíz éve már, hogy Gina Schwarz kivételes, kalandokkal teli és korlátok nélküli zenei utazásra indult, melynek útirányát kizárólag csak képzeletgazdag és invenciózus kompozíciói, illetve teljesen egyéni – egyszerre eklektikus, közérthető, hiteles és csak csodálattal megközelíthető – játékmódja jelölte ki számára. Hangszerének meleg, érzéki, simogató hangzásával és kifejezésteli, gyors technikájával Gina Schwarz hajlékony sétáló basszusai éppolyan lenyűgözőek, mint szólóinak drámaisága. Virtuozitása finoman árnyalja a zenekar hangzását, játéka ugyanakkor fantáziadús, reménykedő és dallamos. Számos sikeres album megjelentetése után, melyeket többek között az Opusban is járt Woodclock, a Jazzista, az Airbass és a Schwarzmarkt zenekarokkal készített, Gina izgatottan fogadta a lehetőséget, hogy a Pannonica projekttel tovább bővíthesse határait. 2017 őszétől egy éven át a zenekar különböző országokból meghívott vendégei mellett a bécsi jazz-színtér „erős hangjai” is megragadják a bécsi Porgy & Bess közönségét.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Telefon
+36 1 216 7894

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.