logo
HU EN

Program


j(A)zz!-Golnar & Mahan (A/IR/ET)

j(A)zz!-Golnar & Mahan (A/IR/ET)

A két iráni muzsikus, Golnar Shahyar és Mahan Mirarab 2011-ben Bécsben találkozott először, s attól fogva egymás elválaszthatatlan zenei partnereivé váltak.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 7. szerda, 20:00

Az iráni kultúra szerves része teljesen egyedi zenéjüknek, melyben a jazzt keleti folk motívumokkal, szokatlan időmértékű poliritmusokkal, afro-kubai zenével és más elemekkel ötvözik. A történetmesélésnek egy egészen új módját teremtették meg ezzel, melyben – az elsősorban fárszi nyelvű – dalszövegek és a kompozíciók kéz a kézben járnak egymással. Shahyar hangja – sokak szerint az egyik legerőteljesebb, amit valaha is hallottak – a törzsi kántálást a scat- illetve keleti tahrir-ornamentikájú énekléssel kombinálja, miközben Mirarab szinte hipnotizál kétnyakú gitárjának groove-os, ugyanakkor leheletfinom játékával. Szerzeményeivel és improvizációival a páros olyan erőteljes és egyedi hangzást teremt, amellyel gyakorlatilag újradefiniálja a világzene és a jazz paradigmáit. A határokat még szélesebbre tágítva fogtak össze a közelmúltban a sokoldalú és rendkívül erőteljes játékú Amir Wahba osztrák ütőhangszeressel, akivel a többnyelvű, multi-instrumentális és multikulturális Golnar & Mahan igazi kozmopolita együttessé vált.

Közreműködik:
Golnar Shahyar - ének, gitár, zongora, ütőhangszerek
Mahan Mirarab - gitár, fretless gitár, oud
Amir Wahba - ütőhangszerek

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Ajánlatunk


Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Ezen a kétrészes koncerten két egyedi hangú francia zenekar mutatkozik be az Opus közönsége előtt, amelyek a Pégazz & l'Hélicon jazzkollektíva égisze alatt alakultak meg.

Bárki, aki megkísérel hiteles leírást adni a Mario Rom’s Interzone trióról, előbb-utóbb szuperlatívuszokban fejezi ki magát. A tizenkét éve fennálló osztrák zenekar a kritikusok és a média részéről nagyon rövid idő alatt világszerte igen komoly figyelmet érdemelt ki.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!