logo
HU EN

Program


j(A)zz! / Nefertiti (FR) | chuffDRONE (AT)
3

j(A)zz! / Nefertiti (FR) | chuffDRONE (AT)

Ezen a kétrészes koncerten két olyan zenekarral találkozhatunk, akiknek a korábbi években már volt alkalma elbűvölni az Opus közönségét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 20. szombat, 20:00

j(A)zz!
Nefertiti (FR) | chuffDRONE (AT)

Közreműködik:

Nefertiti:
Camille Maussion - szaxofon
Pedro Ferreira - nagybőgő
Delphine Deau - zongora
Pierre Demange - dob

chuffDRONE:
Lisa Hofmaninger - szopránszaxofon, basszusklarinét
Robert Schröck - altszaxofon, tenorszaxofon, klarinét, fuvola
Judith Ferstl - nagybőgő
Jul Dillier - zongora
Judith Schwarz - dob

A francia Nefertiti tagjait a kompozíciós formák finomhangolása iránti szenvedély köti össze. A nemek arányát tekintve is kiegyenlített, kiváló zenészekből álló kvartettet 2013-ban alapította a zongorista Delphine Deau, akinek darabjait a komplex, jól átgondolt dramaturgia jellemzi. A szaxofonos Camille Maussin egy igazi dallamvarázsló, aki a soundpainting területén is járatos, és gyakran közreműködik zenészként táncos és színházi alkotásokban. Játékával kiválóan illeszkedik Deau koncepciójába, komplementerét adva a zenekarvezető lírai megszólalásmódjának. A dobos Pierre Demange szintén dolgozik más művészeti területeken, előszeretettel működik közre a film és a cirkusz világában. Az elképesztően rugalmas brazil bőgőssel, Pedro Ivo Ferreirával való játéka olykor azt a benyomást kelti, mintha felfedezték volna az örökmozgók titkát.

Az osztrák chuffDRONE öt olyan karizmatikus zenész együttese, akik mindnyájan a maguk egyéni módján közelítenek a jazzhez, ugyanakkor egymásra figyelő csapatjátékosok, akik szenvedélyes elkötelezettséggel vesznek részt a közös zenei produkcióban. Amennyire tudatosan, annyira ösztönösen képesek szerzeményeikbe integrálni fékezhetetlennek tűnő kitöréseket, hangot adni a csendnek, extázist ritmussá alakítani, energiát költészettel, szemtelenséget tökéletességgel egyesíteni. A kollektív játék ereje révén eltűnik a választóvonal kompozíció és improvizáció között, a különféle hangszerek egyetlen, határtalan energiával teli, pulzáló hangzássá egyesülnek, amelynek vonzereje elől nincs menekvés. Az Opust már három ízben megjárt csapat 2022 júliusában jelentette meg legújabb lemezét.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Műsor: Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr vonósnégyes „Dissonanzen”, K. 465 Igor Stravinsky: Három vonósnégyes-darab Bartók Béla: 3. vonósnégyes

Raquel Kurpershoek családjából hozza magával a flamenco és a kulturális sokféleség szeretetét: andalúz származású édesanyja Amszterdamban vezet flamenco tánciskolát, művészettörténész édesapja pedig beutazta a világot, és mindenhonnan lemezekkel tért haza.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!