logo
HU EN

Program


j(A)zz! | radio.string.quartet: In Between Silence

j(A)zz! | radio.string.quartet: In Between Silence

Két hegedű, egy brácsa, egy cselló és az emberi hang – mindössze ennyiből áll a két osztrák, egy tajvani és egy holland zenész alkotta, komoly múltra visszatekintő radio.string.quartet zenei eszköztára.

 Ezzel alkották meg legújabb, In Between Silence című albumukat is, melynek zenéjét tréfásan a CrossoverJazzClassicPopFusionRockNewMusicElectronic jelzővel aposztrofálják; de mivel ez így elég rettenetesen hangzik, a jobb megértés érdekében gyorsan hozzáteszik azoknak a művészeknek a névsorát is, akik az elmúlt években inspirálólag hatottak művészetükre: Nine Inch Nails, Franz Schubert, Feist, e.s.t, Arvo Pärt, Bugge Wesseltoft, Sidsel Endresen.

Mióta a John McLaughlin vezette Mahavishnu Orchestra és a Weather Report műveinek szentelt első produkcióikkal berobbantak a zenei életbe, a radio.string.quartet páratlan hírnévre tett szert. A bécsi négyesfogat azóta is magasan tartja a mércét: az In Between Silence társ-producere nem kisebb személyiség, mint Bugge Wesseltoft, a NuJazz norvég úttörője volt. A stúdióban élőben felvett album anyagát az utómunkák során további hangmintákkal és overdubokkal dúsították, de zenei horizontjukat a kvartett története során első ízben megjelenő énekhang is jelentősen szélesítette.

„Nagyon vágyódtunk a szépségre és a nyugalomra” mondja Bernie Mallinger hegedűs arról az érzésről, ami hatodik lemezük dalainak megírása során leginkább jellemezte őket. Az In Between Silence nagyszerű dinamikájú anyag, mely nem riad vissza sem a kísérletezéstől, sem a fülbemászó dallamoktól, vagy a varázslatos hangzásoktól. Legszemélyesebb történeteiket teszik át zenére: művészetüket Mallinger éppenséggel olyan forgatókönyvekként írja le, amelyek zenei képekben megfogalmazva válnak valósággá.

Végtelen nyugalom a kezdet kezdetén s határtalan csend, miután minden véget ért – s mi történik e kettő között? Az In Between Silence az emberi lét ciklusainak zenei megfeleltetéseként is hallgatható, vagy ahogy a radio.string.quartet fogalmaz: „Az élet dalát játsszuk, telis-tele káosszal, energiával és szépséggel.”

Közreműködik:

Bernie Mallinger - hegedű
Igmar Jenner - hegedű
Cynthia Liao - brácsa
Sophie Abraham - cselló

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894