logo
HU EN

Program


j(A)zz! : Salesny - Schabata - Preuschl - Joos

j(A)zz! : Salesny - Schabata - Preuschl - Joos

Létezik jó néhány olyan zenekari projekt, amelyik egyszerűen „kilóg a sorból”, amelyiknek zenei orientációja jócskán eltér a megszokottól – s pontosan ez a megállapítás érvényes az osztrák-német Salesny / Schabata / Preuschl / Joos kvartett esetében is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

j(A)zz! | Salesny / Schabata / Preuschl / Joos (AT/DE)

Közreműködik:

    Clemens Salesny - altszaxofon, basszusklarinét
    Woody Schabata - vibrafon
    Raphael Preuschl - basszusgitár, basszus ukulele
    Herbert Joos - kornett

Létezik jó néhány olyan zenekari projekt, amelyik egyszerűen „kilóg a sorból”, amelyiknek zenei orientációja jócskán eltér a megszokottól – s pontosan ez a megállapítás érvényes az osztrák-német Salesny / Schabata / Preuschl / Joos kvartett esetében is. Magasszintű művészeti formává csiszolt, tökéletes magabiztossággal előadott zenéjük minden állítólagos határon átível, legyenek azok akár nemzedékek, vagy zenei sítlusok közöttiek. Sokéves együtt-zenélésük során alakították ki a rájuk oly jellemző játékos, gazdagon diszített, a műfaj szokásos ismérvein messze túlnyúló jellegzetes hangzásukat, mely modern szemléletmódjuk dacára sem zárkózik el attól, hogy időnként tiszteletteljesen visszanyúljon a játék hagyományos formáihoz is.

A két évvel ezelőtt a JazzWerkstatt Records kiadónál megjelent Jekyll & Hyde című albumával tízéves fennállását ünneplő kvartettben Clemens Salesny és Raphael Preuschl a fiatalabb osztrák jazz színtér legkeresettebb zenészei közé számítanak, csakúgy, mint az idősebbek esetében Woody Schabata, a legendás Vienna Arta Orchestra egyik társ-alapítója, vagy a szintén egykori VAO tag, a német Herbert Joos, akinek Ausztriával való kapcsolata igencsak régre nyúlik vissza, hiszen olyanokkal játszott együtt, mint Hans Koller, vagy Harry Pepl.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat
legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Kinczel Dániel triója a zongorista-zeneszerző alkotásainak világába kalauzolja a hallgatót, amelyek a cool jazz és az impresszionista zene szerelemgyerekeként születtek, de vonásaikban bluest is örököltek.

Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!