logo
HU EN

Program


j(A)zz! / Sinfonia de Carnaval (AT)

j(A)zz! / Sinfonia de Carnaval (AT)

A Sinfonia De Carnaval Anna Lang és Alois Ebert duója, amiben a két multiinstrumentalista csellón, harsonán, harmonikán, és ütőhangszereken játszik, valamint él az elektronika és az énekhang adta lehetőségekkel. Új, Sweeping Dragon című programjában a virtuóz duó a történetmesélés világába kalauzol.

j(A)zz! / Sinfonia de Carnaval (AT)

Közreműködik:
Anna Lang - cselló
Alois Eberl - harsona, harmonika

A Sinfonia De Carnaval Anna Lang és Alois Ebert duója, amiben a két multiinstrumentalista csellón, harsonán, harmonikán, és ütőhangszereken játszik, valamint él az elektronika és az énekhang adta lehetőségekkel. A jazz expresszivitása a klasszikus zene, a rock és a funk elemeivel keveredik zenéjükben, és egy olyan zenei univerzumot hoz létre, amiben a hangszerek teljes spektrumukban, széles színskálájukban meg tudnak mutatkozni.

Új, Sweeping Dragon című programjában a virtuóz duó a történetmesélés világába kalauzol. Lenyűgöző zenei történetek repítik a hallgatóságot elképzelt birodalmakba, máskor pedig a valóságot tükrözik vissza különleges módon. Legyen szó álom- vagy fantázia szülte tapasztalatokról, a duó óriási hangszeres technikával és kimeríthetetlen kreativitással fest belőlük hangélményt. A zenei portrék, mesék és eufonikus pillanatfelvételek könyörtelen groove-okban, brutálisan drámai jelenetekben jutnak kifejezésre az improvizáció és a spontaneitás széles skáláján keresztül.

„Ez a fajta jazz mindenféle inspirációs forrást beemel. Anna Langot és Alois Eberlt az osztrák jazzszíntér legígéretesebb tehetségei között találjuk. Anna fő hangszere a cselló, de zongorán is remekül játszik. Alois pedig a harmonikát és a harsonát váltogatja. Fő hangszere a harsona, amin rendkívül sokféle és lenyűgöző hangszínt képes előállítani". (OÖ Nachrichten, Ch. Haunschmid)

Az Opus Jazz Club csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
A maszkviselés az étel- és italfogyasztás idejét kivéve kötelező a BMC területén.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.