logo
HU EN

Program


Jazzdor Strasbourg-Budapest / Courtois - Rambags - Sartorius (NL/FR/CH) / O.U.R.S. (FR)
2

Jazzdor Strasbourg-Budapest / Courtois - Rambags - Sartorius (NL/FR/CH) / O.U.R.S. (FR)

Jazzdor fesztivál

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 22. szerda, 20:00

Jazzdor Strasbourg-Budapest
Vincent Courtois - Sanne Rambags - Julian Sartorius (NL/FR/CH)
O.U.R.S. (FR)

Közreműködik:

RAMBAGS - COURTOIS - SARTORIUS: TWIGS - BMC RECORDS PREMIER
Sanne Rambags - ének
Vincent Courtois - cselló
Julian Sartorius - dob, ütőhangszerek

O.U.R.S. - BMC RECORDS LEMEZBEMUTATÓ
Clément Janinet - hegedű
Hugues Mayot - basszusklarinét, tenorszaxofon
Joachim Florent - nagybőgő
Emmanuel Scarpa - dob

A Jazzdor fesztivál első budapesti kiadását egy ellenállhatatlanul bensőséges és megkapóan költői lemez bemutatója nyitja. A Twigs triót a francia jazz etalonja, Vincent Courtois alapította, aki ezúttal két fiatal üstököst választott maga mellé. A több saját zenekart vezető holland énekesnő, Sanne Rambags a jazz egyik nagy reménységének számít, míg a svájci dobos és médiaművész, Julian Sartorius évek óta Európa legkeresettebb előadói közé tartozik. Tavaly nyáron a BMC-ben rögzített lemezük improvizációkkal tarkított dalközpontú kamarajazz, amelynek meghatározhatatlan stílusában a hagyományos jazztől a kortárs klasszikus zenén át a sámánisztikus folkig minden visszhangzik. Akár suttog, akár torokhangon énekel, Rambags mindig közvetlenségével kerít hatalmába, Courtois és Sartorius pedig készen áll, hogy központozza az énekesnő hangjait és szavait, vagy éppen ellentmondjon nekik.

A közismert francia hegedűs, Clément Janinet 2017-ben alapította meg az O.U.R.S. kvartettet. A zenekar neve szójáték: a teljes elnevezésük Ornette Under the Repetitive Skies, ám a betűszó maga franciául medvét jelent. 2022 szeptemberében, a BMC Recordsnál kiadott lemezük megjelenése óta sorra zsebelte be az összes francia jazzújság legjobb kritikai minősítését. Az album az amerikai kortárs repetitív zene hangzásbeli és ritmikai textúráit, az ornette-i free jazz líraiságát, illetve a rockos hangulatot egyesíti, de Janinet szerzeményeinek inspirációforrásai között felsejlik az afrikai transz és a liturgikus énekek zenei világa is. Három hasonlóképpen rangos, tapasztalt és leleményes kollégája társaságában a hegedűs egyszerre koncepciózus és szabadon szárnyaló hangfolyamokat varázsol a hallgató köré.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket hozza el az Opus Jazz Clubba. Hatrészes koncertsorozatukban olyanokkal dolgozik együtt, akik a nagyzenekari hangzással kísérleteznek, új utakat keresve.

Az ország egyik legnépszerűbb jazzénekesnője, Szőke Nikoletta vadonatúj formációja – nevéhez híven – kirobbanóan friss hangot képvisel. A zenekar tagjai a magyar jazz meghatározó művészei közül kerülnek ki, akik saját produkcióikkal és zenekaraik élén is népszerűek. Így, ebben a felállásban most hallhatja őket először együtt a közönség.

…csönd-zsákból hangot lop… (Weöres Sándor)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!