logo
HU EN

Program


Jazzy Live | JaMese: Bennem a Világ – Lemezbemutató

Jazzy Live | JaMese: Bennem a Világ – Lemezbemutató

JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefoglalja.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 8. csütörtök, 20:00

Már gyermekkorában magába szívta a mesék, történetek szeretét. Vidéki lányként sokat segített a földeken és a kertben s ez idő alatt, mint régen a fonóban, tanár édesanyja mesélte neki egyik történetet a másik után. Volt közte nagyapjától megmaradt ritka indiai mesegyűjtemény, operamesék, népmesék vagy egy Fellini film története. Ezek az élmények szolgálnak insprációul dalaihoz is; örökérvényű, értékálló, ugyanakkor modern történetek ezek, melyben a dallam és szöveg szimbiózisa teremeti meg a JaMese sajátos világát.

2018 tavaszára új anyaggal jelentkezik a zenekar. A Csak a Napba című bemutatkozó lemezük után a Bennem a Világ sem szakít a hagyományokkal: az örök dalforma marad, de egyre kiforrottabb a zenei világ. Az új anyag címadó dalát, Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat és egy dinamikus, sodró lendületű „üzenetdal” kerekedett belőle. Az albumra felkerült Emese kedvenc kortárs költőnője Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amelyet Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertrejáró közönség, illetve egy új groove-os, rádióbarát versmegzenésítés is, az Örökmúlás, amelyet a Radnóti Színház felkérésére írt Anna.

A lemezen saját szövegek is szerepelnek: a Három lány Emese gyerekkorából merítkezik, az Eső című hangfestő dal pedig igazi melankóliát csempész a lemezre, amiben jó egy kicsit elmerülni. Az album érdekessége még, hogy a saját szerzeményeket két vendég dal színesíti: Hegyi György (Emil.Rulez!) és Dinyés Dániel színházi darabok zenei anyagán dolgoznak együtt már évek óta. Legutóbbi közös alkotásuk a Frida című darab volt, amely után Emese rögtön úgy érezte, hogy egy ilyen zenei világ illene a JaMese zenei szövetébe is.

Közreműködik:
Molnár Emese - ének
Udvarhelyi Gábor - gitár
Éder Ferenc „Lá” - basszusgitár
Badics Márk - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

 

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


A MAO zenekarvezetője és a lengyel zongorista együttese ugyan támaszkodik korábbi Chopin- és Bartók-átdolgozásaikra, de teljesen új műsort hallunk.

Gereben Zita és zenekarának eklektikus műsorában a dalok egyaránt hordozzák az R’n’B, a pop, a blues, és természetesen a jazz stílusjegyeit. A hazai könnyűzenei élet kiemelkedő énekes-dalszerzője 2009-ben alapította saját zenekarát; eddig három sikeres nagylemezt jelentettek meg, saját szerzeményekkel.

A három zenész játékában nagy teret kap a kollektív improvizáció is, ami azt hivatott hangsúlyozni, hogy a kiindulópontul szolgáló műveket és a zenekar által megfogalmazott új szerzeményeket mindenekelőtt élőzenei szövetként kell értelmezni. Ezen az estén Szlama László személyében a népzenei kincsek egy avatott ismerője csatlakozik a trióhoz.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!