logo
HU EN

Program


Jazzy Live | MAO – Legendás albumok | Miles Davis: Birth of the Cool

Jazzy Live | MAO – Legendás albumok | Miles Davis: Birth of the Cool

A Capitol Recordsnál 1957-ben megjelent Birth of the Cool című válogatáslemez tizenkét olyan felvételt tartalmaz, amelyeket Miles Davis nonettje a kiadó számára három session alkalmával rögzített 1949-50 folyamán.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 20:00

A szokatlan hangszerelésű és számos figyelemre méltó zenészt felvonultató darabok innovatív hangszerelései, melyek olyan klasszikus zenei technikák, mint például a polifónia hatását is tükrözik, a bebop-korszak utáni jazz jelentős fejlődési állomását jelentik. Ahogy a lemez címe is sugallja, ezeket a felvételeket szokás a cool jazz történetének kiindulópontjaként tekinteni. Legtöbbjük eredetileg normál barázdás, sellakból készült, 78-as fordulatszámú gramofonlemezen látott napvilágot, s ennek megfelelően alig három percnyi hosszúságúak.

1957-ben, az album megjelenését követően a Down Beat magazin azt írta, hogy a Birth of the Cool „komoly hatással volt a modern kamara-jazz egyik fontos irányvonalára”. Az albumról több szám, így például a Johnny Carisi által jegyzett Izrael is később jazz sztenderddé vált.

2018-ban már csupán Lee Konitz az egyetlen élő tagja a Birth of the Cool muzsikusainak.

Közreműködik:

Ülkei Dávid - altszaxofon
Cserta Balázs - baritonszaxofon
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Korb Attila - harsona
Kovács Péter - tuba
Cseke Gábor - zongora
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Csízi László - dobok

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubban váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


"Az a fajta folk, amely a bölcsességfogig hatol. Nem a turistáknak szóló dalokkal, hanem dervistáncokkal és a médiumok extatikus sámánizmusával. Vagy egy rituális kivégzés zenei kíséretével" – Dmoon.ru

Robbanékony hangzás, a jazzben ritkán látott sokoldalúsággal párosítva: ez a DiMonGo trió, melynek zenéje a soul mellett a funk, a rock és a lírai balladák stílushatásának nyomait is mutatja. Bár a jazz műfaja alapvetően nem a humorról híres, a zenekar védjegye a szellemes megközelítés.

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!