logo
HU EN

Program


Kaja Draksler – Petter Eldh – Christian Lillinger: Punkt.Vrt.Plastik

Kaja Draksler – Petter Eldh – Christian Lillinger: Punkt.Vrt.Plastik

Kaja Draksler, Petter Eldh és Christian Lillinger az elmúlt évtized Európában felbukkanó legizgalmasabb, legelmélyültebb és legsokoldalúbb jazz-figurái közé tartoznak. Triójuk zenéje pedig nem kevesebb, mint e három eltérő személyiség olyan hibridje, amelyet aligha tudnánk elképzelni, ha ettől a felállástól függetlenül, külön-külön vizsgálnánk a résztvevők munkásságát.  több

Ők viszont tüstént tudták, hogy együtt valami különleges történik majd velük.

Lillinger és Eldh az elmúlt évtized során sokat dolgoztak együtt, a vad és agilis Amok Amor kvartettben elszakíthatatlan köteléket alkotva Peter Evans trombitással és Wanja Slavin szaxofonossal. „Tényleg megtaláltuk a formák és groove-ok nyújtásának-gyúrásának új módját, s érzem, hogy van köztünk egy nagyon erős, lényegi közösség” - mondja a dobos. „Kaja pedig képes ezt egyszerre kikerülni, és élni is vele, ami azt jelenti, hogy saját módján tudja alakítani vagy színezni a dolgokat.”

„Néhány darab összetett és nagy pontosságot igényel, másrészt viszont egyikünk sem túl finnyás e tekintetben,” magyarázza Draksler. „Azaz van az egészben egy inherens szabadság… a zene és az energia sokkal fontosabb, mint a hibátlan hangjegyek, s végül is azt akarjuk, hogy az egész legyen rendben. És persze ott a bizalom.”
(Peter Margasak - a trió 2018. novemberében megjelent albumához írt kísérőszövegből)

Közreműködik:

Kaja Draksler - piano
Petter Eldh - double bass
Christian Lillinger - drums

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894