logo
HU EN

Program


Karosi Júlia Quartet
2

Karosi Júlia Quartet

Karosi Júlia énekesnő a klasszikus zene felől érkezett a jazzbe, ami nemcsak magas szintű énektechnikájában, kifejező tónusaiban, de választott zenei világán és repertoárján is nyomot hagyott.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 6. szerda, 20:00

Karosi Júlia Quartet

Közreműködik:
Karosi Júlia - ének
Oláh Krisztián - zongora
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Varga Bendegúz - dob

Karosi Júlia egyéni hangvételű vokális műsorával a hazai és külföldi színpadokat is bejárta az elmúlt évtizedben. Az énekesnő a klasszikus zene felől érkezett a jazzbe, ami nemcsak magas szintű énektechnikájában, kifejező tónusaiban, de választott zenei világán és repertoárján is nyomot hagyott. Saját szerzeményei mellett előszeretettel nyúl népdalokhoz és klasszikus szerzők darabjaihoz Bartóktól Kodályon át Gershwinig – azonban ezekben az átiratokban is mindig a személyesség érdekli, az, amit a jazz eszközkészletének segítségével saját magáról és mai világunkról elmesélhet.

Előadásában Kodály Epigrammái, a Mikrokozmosz darabjai és Bartók döbbenetesen gyönyörű kórusműve, a Bánat is olyan, az improvizációra és kísérletezésre egyaránt alkalmas, közép-európai örökzöldeknek hatnak, mint Gershwin mára sztenderdizálódott művei, a Summertime vagy az I got the Rhythm. Mindezen zenei inspirációk esszenciája pedig az énekesnő saját szerzeményeiben hallható: a Hidden Roots, a Stroller of the City Streets, valamint a 2020-ban megjelent, nemzetközi szaklapok által méltatott Without Dimensions című szerzői albumok dalai a kiváló alkotó- és zenésztársakkal folytatott közös munka során válnak igazán sajáttá, olyan jazzdarabokká, amelyek bármely színpadon megállják a helyüket Japántól New Yorkig. A Without Dimensions című albumon Júlia állandó magyar zenésztársai mellett a többszörös Grammy-díjas New York-i gitáros, Ben Monder is közreműködött. A dalok egyedi megközelítésben adnak betekintést zenei örökségünkbe, hiszen Júlia saját szerzeményei Bartók és Kodály-átdolgozásokkal ötvöződnek. A lemez komoly szakmai elismerésben részesült külföldön: a Jazz Weekly oldalán a hét albumának választották, amerikai és a legjelentősebb német nyelvű jazz-magazinok pozitív kritikája mellett a BBC Music Magazine is négy csillagosra értékelte. Szeptemberi koncertjén a zenekar ízelítőt ad hamarosan megjelenő Inner Voice című lemezének anyagából is.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Subtones műfaji határokon átívelő, dalközpontú szerzeményeivel néhány év alatt közönségkedvenc koncertzenekarrá vált a hazai jazzpop színtéren. Azért, hogy még közvetlenebbül tudjanak kapcsolódni a hazai közönséghez, a Fonogram-díjas Lángolj című lemezükön kizárólag magyar nyelvű dalok hallhatók, amelyek szövegét a zenekar tagjai mellett Szepesi Mátyás és Závada Péter írták.

Tóth Viktor szaxofonos, Lukács Miklós cimbalmos és Orbán György nagybőgős alighanem egyedülálló felállású, dobos nélküli jazztriójának fontos jellemzője az, ahogy előadásaik során folytonosan változik hangszereik szerepe.

Az Ég alatti 5 zenekar energikus muzsikáját 2015 óta hallhatja a közönség. Műsoruk gerincét saját szerzeményeik adják, amelyek stílusukban és lendületükben leginkább a '60-as évek hard-bop és modális jazz muzsikáját idézik, jellegükben mégis egyediek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!