logo
HU EN

Program


Kézdy Luca: Unseen Landscapes – lemezbemutató koncert

Kézdy Luca: Unseen Landscapes – lemezbemutató koncert

Kézdy Lucát több mint két évtizede foglalkoztatja a zenei kísérletezés, a játék különböző hangzásokkal, hangszínekkel és effektekkel, ami nemcsak a hangzáskép és a kompozíciós gondolkodás határait, hanem a hegedű hagyományos funkcióit is kitágítja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 17. péntek, 20:00

Az elektronika fontos szerepet kap 2006-ban alapított triója, a Santa Diver zenéjében, de Kézdy Luca szólófellépéseinek és két szólólemezének, a 2022-es Home és a most megjelenő Unseen Landscapes című albumnak is alapvető eleme. Repertoárjában a megírt kompozíciók mellett egyre nagyobb tér jut a szabad improvizációnak, amelyről Kézdy Luca így vallott: „Amikor éppen megszületnek, létrejönnek a hangok, akkor nincs más, csak az itt és most. Ilyenkor vagyok legközelebb ahhoz a teremtő erőhöz, amelyet közvetíteni próbálok a hangszeremmel. Így az élő zene még élőbbé válik, mint amikor eljátszom egy már megírt kompozíciót. A halvány vázlattal történő szabad improvizáció egyre több helyet foglal el: a szabad játék, beszélgetés önmagammal, saját belső képeim, pillanatnyi érzéseim és gondolataim felfedezése. Ez hasonló ahhoz a módszerhez, tudat- és érzelmi állapothoz, ahogyan festek: a kép addig alakul és változik, amíg reagálnom kell rá. Képeimmel és zenémmel, gondolataim és az érzéseim fel nem fedezett helyeit keresem, ezeket járom körbe, ezeken a helyeken szeretek lenni. Izgalmas és kicsit kockázatos utazás…”

Fotó: Baltay Levente

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A latin-amerikai boldogságot és édes melankóliát zenébe foglaló Cafuné együttes repertoárját a tradicionális dél-amerikai gitárzene különleges darabjai alkotják.

A Piastrella Trio műsorát túlnyomórészt a fúziós, modern jazz zenei világa határozza meg, a fiatal zenészek inspirációs forrásai között olyan nagyszerű zeneszerzők szerepelnek, mint Chick Corea, Keith Jarrett vagy Jesus Molina.

Norvégia egyik legelismertebb népzenésze, Susanne Lundeng zenei múltja Észak-Norvégia népzenéjében gyökerezik, amelyből hegedűsként, zeneszerzőként, énekesként és zenei szabadgondolkodóként alakított ki nemzetközi figyelemre is számot tartó hangzásvilágot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!