logo
HU EN

Program


Kovász
3

Kovász

Az audio-gasztronómiai expedícióra verbuvált csapat útravalónak belerakott a befőttesüvegébe hard bopot és free jazzt, majd a fermentáció beindulása óta keservessel, sebes fordulóval, lassú magyarossal etette az előtésztáját. És persze a levegőből is belekeveredett némi hip-hop és funk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: december 1. péntek, 20:00

Kovász

Közreműködik:
Kováts Gergő - szaxofon, basszusklarinét
Pozsár Máté - zongora, szintetizátorok
Dénes Ábel - nagybőgő, gardon
Gyárfás Attila - dob, gong, ring modulátor

Kováts Gergő számos szabad-, könnyű- és főleg világzenei formációban való közreműködés után elérkezettnek látta az időt arra, hogy maga is a népzene és a jazz közötti végtelen mezőkön induljon felfedezőútra társaival. Az audio-gasztronómiai expedícióra verbuvált csapat útravalónak belerakott a befőttesüvegébe hard bopot és free jazzt, majd a fermentáció beindulása óta keservessel, sebes fordulóval, lassú magyarossal etette az előtésztáját. És persze a levegőből is belekeveredett némi hip-hop és funk. A már szépen előemésztett alappal sütik újra a klasszikus recepteket John Coltrane-től Horváth Eleken át Hank Mobley-ig, hogy mindezt a lehető legforróbban tálalják elénk.

Társai ebben a képzavaros kalandban egytől-egyig szakmájuk kimagasló pékviselői: Pozsár Máté és Gyárfás Attila a jazz elismert szaktekintélyei, szabadabb vonulatának mindenhol jelenlevő és megkerülhetetlen alakjai, nem mellesleg a Zeneakadémia tanárai. Dénes Ábel fiatal kora ellenére is rutinosan éli műfajokon átívelő életét, többek között a Nagy Emma Quintettel és a Söndörgővel is komoly sikereket ért el.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működő legendás Binder Quartet (Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István) az akkori magyar jazz egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt.

A marokkói Said Tichiti volt az első, aki a gnawa zenét bemutatta és szélesebb körben ismertté tette Magyarországon. A marokkói gnawa a rabszolgák és leszármazottaik kultúrájának a része, és szorosan kapcsolódik gyógyító szertartásaikhoz.

Az Adyton Alapítvány szervezésében megvalósuló karácsonyi koncert ezúttal is a szabad zene 2011-ben elhunyt nagymestere előtt tiszteleg.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!