logo
HU EN

Program


Lachegyi Máté: Ensemble Borealis (HU/IL)
2

Lachegyi Máté: Ensemble Borealis (HU/IL)

Amszterdamban alapított nemzetközi kvartettjével az elmúlt években már többször is fellépett Magyarországon Lachegyi Máté. Ezúttal a magyar jazzszíntér egyik legmeghatározóbb és legeredetibb szaxofonosa, Ávéd János csatlakozik a trióhoz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 20. csütörtök, 20:00

Lachegyi Máté: Ensemble Borealis (HU/IL)

Közreműködik:
Lachegyi Máté - zongora
Ávéd János - szaxofon
Omer Govreen - nagybőgő
Kovács Miklós - dob

A jelenleg Hollandiában élő jazz-zongorista, Lachegyi Máté már több mint tíz éve aktív a magyar és a nemzetközi jazzéletben. Zenéje folytonosan határokon egyensúlyoz, izgalmas és lebilincselő feszültséget teremtve. Máté elemi érzelmekből, hangulatokból építi föl komplex zenei világát, amelyet líraiság, filmszerűség, melankólia jellemez, és gyakran egyfajta mitikusság jár át. Hangsúlyosan megjelenik benne a romlatlan természetkapcsolat iránti vágy is.

Nagylélegzetű kompozíciói tele vannak váratlan fordulatokkal. Számos forrásból merített inspirációt saját hangjának megtalálásához a reneszánsz vokálpolifóniától a skandináv jazzen keresztül a kortárs zenéig. Arvo Pärt és Meredith Monk zenéje, valamint Tarkovszkij művészete különösen nagy hatást gyakorolt rá. Érzékeny és merész zongorajátékát elsősorban Ahmad Jamal, Keith Jarrett és Brad Mehldau, illetve újabban Kit Downes alakította.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában.

A duók Takase életművének jelentős részét teszik ki, és a nemzetiségek és különböző zenei hátterek kombinációja is tökéletesen illeszkedik széles látókörű zenei megközelítéséhez.

A legtöbb kompozíció kiindulópontja a Steve Reich szellemét idéző minimal music, de az élő improvizációs formák az elhangzó darabokat merőben eltérő irányokba viszik, más és más halmazállapotot és sűrűséget kölcsönözve nekik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!