logo
HU EN

Program


Lantos Zoltán OpenSource: Sonaris

Lantos Zoltán OpenSource: Sonaris

Tavaly decemberben megjelent Sonaris című lemezével – s rajta három kompozíció erejéig Harcsa Veronika vendégszereplésével – történetének új fejezetéhez érkezett Lantos Zoltán együttese, az egyszerre elektronikus, groove-centrikus és meditatív, erősen spirituális indíttatású OpenSource. „Lantos kompozíciói egészen különleges fúziói a jazz és a rock, a modern mainstream és az indiai zene legjavának.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 14. csütörtök, 20:00

A lemezt hallgatva valami megmagyarázhatatlan erő járta át testemet, szívemet-lelkemet, amely által képeket és színeket láttam, illatokat éreztem.” írja a Hunnia Records kiadásában megjelent albumról személyes vallomásnak is beillő lemezrecenziójában Gáspár Károly a jazzma.hu oldalán.

„Lantos Zoltán kiváló zeneszerző, még jobb hangszerelő, a zenéje szinte tapintható. (…) Az Open Source zenészei az együttes vezetője mellett Tálas Áron (zongora, billentyűk), Fonay Tibor (bőgő, basszusgitár) Csízi László (dob) és Andrew J (elektronika) – ötük játéka olyan egyszerűen olvad egybe, mint a természet hangjai, amikor az ember a hajnali erdőben hallgatózik. (…) Lantos Zoltán több mint nyolc évet töltött Indiában, a nyolcvanas-kilencvenes években, de nála a keletiesség nem külcsín, sőt, nem is vehető észre rögtön: az indiai zene szervesen, inherensen olvad a nyelvébe.” Csabai Máté, Fidelio

A koncerten a kitűnő trombitás, Koós-Hutás Áron lép fel az OpenSource vendégeként.

Közreműködik:

Lantos Zoltán - hegedűk, elektronika
Tálas Áron - zongora, billentyűs hangszerek
Fonay Tibor - basszusgitár, nagybőgő
Csízi László - dob
Andrew J - élő elektronika
vendég: Koós-Hutás Áron - trombita

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

A jelenleg három különböző országban élő zenészek az európai jazz égisze alatt egyesítik a folkot és a kortárs zenét, amelyből néhol varázslatosan gyönyörű, néhol meghökkentően karcos zenei világ született a BMC Records számára rögzített, most bemutatkozó albumukra.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!