logo
HU EN

Program


Ligeti 100 / Ligeti Ensemble, Eötvös Péter, Keller András

Ligeti 100 / Ligeti Ensemble, Eötvös Péter, Keller András

Ligeti György már életében a XX. századi magyar és az egyetemes zeneirodalom klasszikusává, kanonizált mesterré vált. Lebilincselő egyénisége és beskatulyázhatatlan életműve azonban még születési centenáriumán is ellenáll a szoborrá merevítés tiszteletteljes gesztusának.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 28. vasárnap, 19:00

Ezt bizonyítja ez az ünnepi koncert is, amelynek műsorán Ligeti lenyűgöző és meghökkentő remekművei mellett Kurtág György, Eötvös Péter és Vidovszky László alkalmi hommage-kompozíciói is a közönség elé tárulnak. Épp Vidovszky László írt így 2006-os Ligeti-nekrológjában a nagy pályatársról: „Írt radikális, polgárpukkasztó(nak hitt) műveket és gyászmisét. Elektronikus zenét írt akkor, amikor még csak nagyon kevesen hittek ebben a technikában, és újraélesztett nagy romantikus zenei formákat, újradefiniálta a zongoramuzsika fogalmát […]. A mai kor hatalmasra nőtt és széttöredezett tudása egyik előfutárát is tisztelheti benne, aki ugyanakkor még minden ízében az oszthatatlan régi tudás birtokosa és letéteményese is volt.”

Műsor:

Ligeti György: Ramifications
Vezényel: Keller András

Ligeti György: Hamburgisches Konzert
Zempléni Szabolcs – kürt
Vezényel: Eötvös Péter

Ligeti György: Mysteries of the Macabre
Sarah Defrise – szoprán
Vezényel: Eötvös Péter

***

Eötvös Péter: Ligetidyll – ősbemutató
Vezényel: Eötvös Péter

Vidovszky László: új mű – ősbemutató
Vezényel: Keller András

Kurtág György: új mű – ősbemutató
Vezényel: Keller András

Közreműködik:

Sarah Defrise – szoprán
Zempléni Szabolcs – kürt
Ligeti Ensemble
Vezényel: Eötvös Péter és Keller András

Ajánlatunk


Ezen a koncerten, ahogy eddig is, Borbély és zenésztársai a kompozíció és improvizáció határait hajlítják egymásba: megírt darabjaikat az improvizáció spontaneitásával, rögtönzéseiket a megkomponált darabok szervezettségével adják elő, miközben számos zenei színt, karaktert, sőt akár szélsőséget felvillantva elevenítik meg a jól ismert jazz örökzöldek világát.

A zárókoncerten az együttes összegzi az elmúlt 5 évet, ami alatt 18 koncerten több mint 60 művet, köztük számos ősbemutatót játszottak.

Folytatódik az Egri & Pertis Zongoraduó Áthallások című, a társművészetek kölcsönhatását bemutató koncertsorozata. A téma ezúttal az opera lesz, egy olyan műfaj, amely már önmagában is áthallás: a szöveg, a zene, a díszletek és a színpadi játék egymást inspiráló ötvözete.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!