logo
HU EN

Program


Ligeti 100 / Szabó Dániel Nonett: El nem csépelt frázisok

Ligeti 100 / Szabó Dániel Nonett: El nem csépelt frázisok

"Elsősorban Ligeti zongoradarabjaiból (Etűdök, Musica ricercata és a fúvósötösre írt Bagatellekből válogattam teljes darabokat vagy csak részleteket inspirációs forrásnak, és ezeket vittem tovább a fantáziám és a nonettformáció egyedi hangzása által ihletett dimenziókba.” Szabó Dániel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 27. szombat, 21:00

Ligeti 100
Szabó Dániel Nonett: El nem csépelt frázisok

Közreműködik:
Szabó Dániel - zongora, kompozíciók
Kántor Balázs - cselló
Borbély Mihály - klarinét, tárogató, szaxofonok
Ávéd János - fuvola, szaxofonok
Zászkaliczky András - oboa
Bettermann Jákob - fagott
Bajusznács Mihály - basszusklarinét
Szandai Mátyás - nagybőgő
Szabó Dániel Ferenc - dob, ütőhangszerek

„Ligeti György zenéjét játszani-hallgatni számomra mindig pont olyan, a pillanatban megszülető élmény, mint amikor improvizálok, akár jazzt, akár csak úgy, műfaji határok nélkül. A Mester zenéje – miközben a legapróbb részletekig menően, matematikai pontossággal megmunkált – állandóan megújítja önmagát, mint egy örökzöld növény, meg nem szűnő spontaneitással. Úgy is mondhatnánk: elcsépelhetetlen. Az állandó változás érzete, az áramló dinamizmus erős hatást gyakorolt rám akkor is, amikor ezt a műsort komponáltam, csakúgy, mint a darabok tiszta logikája. Én is törekedtem a szerkezetek és formák tisztaságának megteremtésére, de arra is, hogy emellett bőven legyen tér előre ki nem számítható zenei történések »kipattanására«, amelyek az improvizatív részek keretében majd minket is kellően meglepnek. Elsősorban Ligeti zongoradarabjaiból (Etűdök, Musica ricercata és a fúvósötösre írt Bagatellekből válogattam teljes darabokat vagy csak részleteket inspirációs forrásnak, és ezeket vittem tovább a fantáziám és a nonettformáció egyedi hangzása által ihletett dimenziókba.”

Szabó Dániel

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 20 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!