logo
HU EN

Program


Ligeti 100 / Szabó Dániel Nonett: El nem csépelt frázisok

Ligeti 100 / Szabó Dániel Nonett: El nem csépelt frázisok

"Elsősorban Ligeti zongoradarabjaiból (Etűdök, Musica ricercata és a fúvósötösre írt Bagatellekből válogattam teljes darabokat vagy csak részleteket inspirációs forrásnak, és ezeket vittem tovább a fantáziám és a nonettformáció egyedi hangzása által ihletett dimenziókba.” Szabó Dániel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 27. szombat, 21:00

Ligeti 100
Szabó Dániel Nonett: El nem csépelt frázisok

Közreműködik:
Szabó Dániel - zongora, kompozíciók
Kántor Balázs - cselló
Borbély Mihály - klarinét, tárogató, szaxofonok
Ávéd János - fuvola, szaxofonok
Zászkaliczky András - oboa
Bettermann Jákob - fagott
Bajusznács Mihály - basszusklarinét
Szandai Mátyás - nagybőgő
Szabó Dániel Ferenc - dob, ütőhangszerek

„Ligeti György zenéjét játszani-hallgatni számomra mindig pont olyan, a pillanatban megszülető élmény, mint amikor improvizálok, akár jazzt, akár csak úgy, műfaji határok nélkül. A Mester zenéje – miközben a legapróbb részletekig menően, matematikai pontossággal megmunkált – állandóan megújítja önmagát, mint egy örökzöld növény, meg nem szűnő spontaneitással. Úgy is mondhatnánk: elcsépelhetetlen. Az állandó változás érzete, az áramló dinamizmus erős hatást gyakorolt rám akkor is, amikor ezt a műsort komponáltam, csakúgy, mint a darabok tiszta logikája. Én is törekedtem a szerkezetek és formák tisztaságának megteremtésére, de arra is, hogy emellett bőven legyen tér előre ki nem számítható zenei történések »kipattanására«, amelyek az improvizatív részek keretében majd minket is kellően meglepnek. Elsősorban Ligeti zongoradarabjaiból (Etűdök, Musica ricercata és a fúvósötösre írt Bagatellekből válogattam teljes darabokat vagy csak részleteket inspirációs forrásnak, és ezeket vittem tovább a fantáziám és a nonettformáció egyedi hangzása által ihletett dimenziókba.”

Szabó Dániel

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 20 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A zárókoncerten az együttes összegzi az elmúlt 5 évet, ami alatt 18 koncerten több mint 60 művet, köztük számos ősbemutatót játszottak.

Bár a Weisz testvérpár gyerekkoruk óta játszik együtt kisebb-nagyobb formációkban, közös szerzői estet 2013 tavaszán adtak először a Magyar Rádió márványtermében. A zenekar létezése is innen datálódik. 2016-ban elkészült újabb anyaguk bemutatójára szintén a Márványteremben került sor, amit további koncertek követtek, így az együttes az Opus vendége is volt már.

Folytatódik az Egri & Pertis Zongoraduó Áthallások című, a társművészetek kölcsönhatását bemutató koncertsorozata. A téma ezúttal az opera lesz, egy olyan műfaj, amely már önmagában is áthallás: a szöveg, a zene, a díszletek és a színpadi játék egymást inspiráló ötvözete.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!