logo

Program


Lukács Miklós Cimbiózis 5tet

Lukács Miklós Cimbiózis 5tet

Hazánk egyik legeredetibb triója, a Lukács Miklós Cimbiózis eddig két albumot jelentetett meg a Fonó Records gondozásában, s mindkettő komoly szakmai és közönségsikert hozott az együttesnek, melyet a számtalan hazai fellépés mellett jó néhány külföldi fesztiválszereplésük (Wrocław, Athén, stb.) is bizonyít.  több

A Lukács Miklós – Orbán György – Baló István alkotta stabil felállású csapat februárban veszi fel harmadik lemezének anyagát. A felvételre a trió két – alapvetően klasszikus-kortárs zenét játszó – fafúvóssal, Klenyán Csabával és Jankó Attilával, kvintetté bővül. Az új lemez zenei világa valamelyest a kortárs kamarazene felé mozdul el, melyben azonban az improvizáció továbbra is ugyanúgy és ugyanolyan mértében lesz jelen, mint a trió két korábbi anyagán. A két fúvós hangszerrel kibővült új felállás és a csapatba kerülő két új zenei egyéniség viszont az eddiginél összetettebb, színesebb hangzást tesz lehetővé, s a kompozíciók messzemenőkig élnek is ezzel a lehetőséggel.

Az új anyagot a közönség az Opus-beli koncert alkalmával hallhatja először!

Közreműködik:
Lukács Miklós - cimbalom
Klenyán Csaba - klarinét, basszusklarinét
Jankó Attila - fagott
Orbán György - nagybőgő
Baló István - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894