logo
HU EN

Program


Madras Special – New Generation (IN/DE/HU)

Madras Special – New Generation (IN/DE/HU)

A mai Európában dübörög a kreatív zene: különleges hangzások szűrődnek át Londonból, Párizsból vagy akár Barcelonából, és egyre erősödő motívumok hallatszanak, amelyek hozzájárulnak a kontinens kulturális diverzitásához.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 17. szerda, 20:00

Ilyen hangzások és motívumok szülőhazája Köln, Ramesh Shotham ütőhangszeres otthona is. Ramesh Indiában született, Chennai (korábban Madras) zsibongó nagyvárosában, amely a karnatikus zene, vagyis a dél-indiai klasszikus zene fővárosa is egyben. Ebben a hihetetlenül kifinomult tradícióban nőtt fel és tanulta ki a komplexitásáról ismert ritmusnyelvet, illetve a hozzátartozó különleges hangszercsaládot, amelynek tagja a mridangam, a tavil, a ghatam és a kanjira is. Ramesh a nyolcvanas években költözött Európába, és azóta is a karnatikus zene egyik karizmatikus nagykövete. Pályafutása során a legkülönbözőbb muzsikusokkal dolgozott, mint például a libanoni oud-virtuóz Rabih Abou-Khalil, a jazzprovokatőr Steve Coleman, Charlie Mariano, a bengalurui Karnataka College of Percussion, a Carla Bley Big Band vagy a WDR Big Band. Turnézó zenekara, a Madras Special élő zenemandalát teremt különleges, az európai fülnek szokatlan skálákkal és ritmusokkal, amiben két kölni jazzmuzsikus, az iráni származású Reza Askari és a német Sebastian Müller, valamint a budapesti Lantos Zoltán eleven egyénisége is fontos szerepet játszik.

Közreműködik:

Ramesh Shotham - dob, ütőhangszerek
Lantos Zoltán - hegedű
Sebastian Müller - gitár
Reza Askari - nagybőgő

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Az Alpha Trianguli osztrák kvartett az univerzum szépségétől és lenyűgöző nagyságától inspirálva veti bele magát a hangzások végtelenjébe.

Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

A koncert műsorát nagyrészt a sztenderdek és a blues világának egyéni, ám autentikus interpretálása határozza majd meg, ami igazi csemegét és egyben hatalmas élményt kínál a műfaj kedvelőinek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!