logo
HU EN

Program


Majakka

Majakka

Jean-Marie Machado zenéje nem szorítja magát határok közé és nem rémül meg, ha kultúrák és nyelvek összefonódásáról van szó.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 24. csütörtök, 20:00

Ezen az albumon, melyet a zongorista Majakka (finn: ’világítótorony’) címmel hozott tető alá, a különböző kompozíciók számos színt villantanak fel az ő zenei utazásából, különös tekintettel azokra az inspirációkra, melyeket kulturális örökségéből hozott magával, tapasztalataiból, amelyeket zeneszerzői karrierje során szerzett. Zenei- és életképek, amelyek úgy vezették őt, akár egy világítótorony fénye.

„Most először késztetést éreztem arra, hogy visszanézzek és újrahallgassam néhány régi felvételemet” – mondta Machado. „Láttam egy színt feltűnni, ami az enyém volt, egy fényt, ami önmagáért beszélt. Éreztem, hogy bele kell állnom egy faladatba, ami az én akaratom ellenére történik”.

Közreműködik:

Jean-Marie Machado - zongora
Vincent Ségal - cselló
Jean-Charles Richard - szaxofonok, fuvolák
Keyvan Chemirani - dob

Ajánlatunk


A két zenész műsora a jazz, a pop, az elektronikus hangzások, a progresszív zenei elemek és az improvizáció találkozása.

A magyar zenei élet delejes tekintetű, tangóharmonikás vajákosa valódi ínyencként keveri boszorkánykonyhájában a zenei fűszereket: az örmény hagyomány telt és egzotikus ízei magától értetődő harmóniában olvadnak össze a bódító argentin tangóval, az azt megreformáló Astor Piazzola dallamaival és a karakteres balkáni ritmusokkal.

Új műsorukban, melynek címe Ének a határtalanról, Tímár Sára versmegzenésítéseit és népzenei feldolgozásait hallhatjuk, melyben a cimbalmos Szabó Dániel a szerzőtársa. Olyan Weöres Sándor verseket és népdalokat gyűjtöttek egybe, aminek központi témája az örökkévalóság, harmónia keresés, halál utáni élet, tudatosodás, vagy az örök érvényű szerelem.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!