logo
HU EN

Program


MAO – Legendás albumok | Art Blakey: Caravan

MAO – Legendás albumok | Art Blakey: Caravan

Amikor 1962 őszén a jazz egyik ikonjának számító zenekarvezető és ütőhangszeres Art Blakey és zenekara, a Jazz Messengers leszerződött a legendás Riverside kiadóhoz, Blakey már közel 15 éve volt a csapat spirituális középpontja. A példátlan kaliberű előadók, akik a csapat tagságának „forgóajtaján” az idők folyamán keresztülmasíroztak, méltán tekinthetők a 20.  több

A csapat Riverside-on megjelent albumainak sorát a New York-i Plaza Sound Stúdióban 1962. október 23-24-én rögzített Caravan nyitotta meg, rajta csupa kortárs vagy eljővendő jazz nagysággal. Hogy a zenekar tagsága mennyire „nehézsúlyú” művésznek számít még a hard bop művelői között is, elég felsorolnunk, hogy a dobos Art Blakey-hez harsonán Curtis Fuller, trombitán Freddie Hubbard, tenorszaxofonon Wayne Shorter, zongorán Cedar Walton, bőgőn pedig Reggie Workman társult. Blakey-vel szilárdan az élén, ez a Jazz Messengers olyan csillogó szinergiát teremtett, amely nem áldozza fel az intenzitást a ritmus kedvéért.

Közreműködik:

Ávéd János - tenorszaxofon
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Korb Attila - harsona
Cseke Gábor - zongora
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Csízi László - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon
+36 1 216 7894