logo
HU EN

Program


MAO Legendás Albumok - Bill Evans: Waltz for Debby

MAO Legendás Albumok - Bill Evans: Waltz for Debby

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

Aktuális előadásokKözreműködik:
Cseke Gábor - zongora
Barcza Horváth József - nagybőgő
Csízi László - dob

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz-mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

Bill Evans: Waltz for Debby

A modern jazz-zongora atyjának, Bill Evansnak (1929-1980) a zongorás triója a jazztörténetben alig belátható magasságú csúcs, máig hat, különösen a nagy felállásban, amikor Scott La Faro bőgőzött és Paul Motian dobolt. Példaadó az egyenrangú partnerek minden korábbinál szorosabb összjátéka. A zenekar negyedik LP-je egy 1961-es Village Vanguard (New York) klubfellépés részlete, amiből a koncert többi száma is megjelent. Evans már Miles Davis utáni éveit élte, de még csak 31 éves volt, a többiek még fiatalabbak. A zongorista címadó szerzeménye – melyet unokahúgának írt – ¾-ben szólal meg, de nem csak ez utal az európai klasszikusok hatására, hanem az impresszionista jellegű harmóniák is. Evans közérthető és közvetlen modernsége közben is mindent áthat romantikája, úgy érzelmeinek óriási mélysége, mint azok kifejező megformálása meglágyítják a közönség hölgyeinek szívét, sőt, a keménykötésű legényekét is.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!