logo
HU EN

Program


MAO Legendás Albumok - Frank Rosolino & Conte Candoli: Conversation

MAO Legendás Albumok - Frank Rosolino & Conte Candoli: Conversation

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

Aktuális előadásokKözreműködik:
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Korb Attila - harsona
Papp Mátyás - harsona
Cseke Gábor - zongora
Barcza Horváth József - nagybőgő
Csízi László - dob

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz-mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

Frank Rosolino & Conte Candoli: Conversation

Frank Rosolino harsonás és Conte Candoli trombitás hangszerük választékos és invenciózus nagymesterei, akiket a West Coast stílushoz szokás sorolni, de rengeteg maradandó dolgot alkottak ezen túl is. A lemezen Párbeszéd címmel megjelent 1975-ös müncheni klubfellépésen hallgatva őket úgy érezzük, hogy a jazz aranykora sosem ért véget. Több évtizedes közös zenei múltuknak hála, olykor előre kitalálják egymás ötleteit, önfeledten, kisfiúsan kergetőznek, örömük a zenélésben mindent áthat, a lassú számokat is derűsen, humorral adják elő. Rosolino nagyívű és szellemes improvizációit Candoli trombitája ugyanannyi spiritusszal viszonozza. A lemez egyenletes hangulata annak is köszönhető, hogy a Sonny Rollins-féle nyitószámon kívül a témák mind a negyvenes évek eleje táján íródtak, jazz-standarddé vált zenés színpadi slágerek. A holland-német ritmusszekció tagjai méltó társai a két amerikai legendának, Rob Pronk zongorázik, aki később a Metropole zenekart is vezényelte.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!