logo
HU EN

Program


MAO – Legendás albumok:  John Coltrane -  A Love Supreme

MAO – Legendás albumok: John Coltrane - A Love Supreme

John Coltrane 1965 januárjában az Impulse! gondozásában megjelent A Love Supreme című lemezét már kortárs kritikusai is a háború utáni jazz egyik fontos albumaként méltatták, mely azóta az egyetemes jazztörténet egyik kiemelkedő alkotásának rangjára emelkedett.

 több

A végig tenorszaxofonon játszó Coltrane és kvartettje – McCoy Tyner zongoristával, Jimmy Garrison bőgőssel és Elvin Jones dobossal – 1964. december 9-én, egyetlen session során vette fel a lemez anyagát a legendás Van Gelder Stúdióban. Az elmélyülten spirituális A Love Supreme egy négy részből álló szvit. Kezdő tétele, az Acknowledgement (köszönet, hitvallás) tartalmazza az album címéül is szolgáló kántálást, melyet a Resolution (fogadalom), Pursuance (keresés, követés), végül pedig a Psalm (Zsoltár) követ.

Egyik kritikusa azt írta, hogy az album célja a spirituális tisztaság eléréséért folytatott küzdelem ábrázolása, a hála kifejezése és annak felszabadító beismerése, hogy a művész, jelen esetben a zenész tehetsége egy felsőbb erőtől származik – attól, amelynek egyben kifejeződése is.

forrás: wikipédia

Közreműködik:

Ávéd János - tenorszaxofon
Cseke Gábor - zongora
Fonay Tibor - nagybőgő
Csízi László - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894