logo
HU EN

Program


MAO – Legendás albumok: Julian Cannonball Adderley:Bossa Novas

MAO – Legendás albumok: Julian Cannonball Adderley:Bossa Novas

MAO – Legendás albumok | Julian Cannonball Adderley: Bossa Novas

Közreműködik:

    Bacsó Kristóf - altszaxofon
    Ülkei Dávid - altszaxofon
    Fekete-Kovács Kornél - trombita
    Komjáti Áron - gitár
    Cseke Gábor - zongora
    Bögöthy Ádám - nagybőgő
    Csízi László - dob

Adderley a Riverside kiadónál megjelent albumai közül az utolsót 1962 végén vette fel Rióban, a Sergio Mendes zongorista vezette brazil Bossa Rio Sextettel (tagjai közt Dom Um Romaóval, a Weather Report későbbi ütősével). A Cannonball’s Bossa Nova című lemezen öt számban közreműködött még Paulo Moura is altszaxofonon, illetve Pedro Paulo trombitán. Bár az album kritikai fogadtatása kezdetben elég lanyha volt, a közönség körében igen gyorsan rendkívül sikeressé vált, s ezt mi sem bizonyít jobban, mint hogy Adderly-nek a Capitol kiadóhoz történt átszerződését követően jó néhány újrakiadást megélt még a Capitolnál is.

„Adderley éneklő szaxofon-futamai, melyek a brazil zeneszerző és zongorista, Sergio Mendes vezette együttes napsütötte riói ritmusai felett ívelnek, inkább köthetők Benny Carterhez, mint Charlie Parkerhez. Az olyan örökzöldek átdolgozásai, mint Antonio Carlos Jobimtól a Corcovado és a Once I Loved, vagy Joao Donatótól a Minha Saudades egy sorba állíthatók Stan Getz ugyanebből az időből származó legendás lemezeivel, példázva, hogy a jazz és a dél-amerikai zene kölcsönösen sokat tanultak egymástól.” Eugene Holley Jr. amazon.com


Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!