logo
HU EN

Program


MAO – Legendás albumok - McCoy Tyner: Today and Tomorrow
2

MAO – Legendás albumok - McCoy Tyner: Today and Tomorrow

A Today and Tomorrow McCoy Tyner negyedik albuma, az Impulse! lemezkiadónál vették fel 1963-64-ben. A lemezen Jimmy Garrison, Albert Heath, John Gilmore, Thad Jones, Frank Strozier, Butch Warren és Elvin Jones működött közre a jazz-zongorista mellett. Amellett, hogy a lemez tisztelettel adózik a hagyományoknak, Tyner egyben új, eddig járatlan utakra lépett vele.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 8. kedd, 20:00

A Jazz Masters-ösztöndíjas és ötszörös Grammy-díjas zenész, aki főként a John Coltrane Quartet tagjaként vált ismertté, de szólókarrierje is legalább olyan jelentős.

A Today and Tomorrow McCoy Tyner negyedik albuma, az Impulse! lemezkiadónál vették fel 1963-64-ben. A lemezen Jimmy Garrison, Albert Heath, John Gilmore, Thad Jones, Frank Strozier, Butch Warren és Elvin Jones működött közre a jazz-zongorista mellett. Amellett, hogy a lemez tisztelettel adózik a hagyományoknak, Tyner egyben új, eddig járatlan utakra lépett vele. Az album számainak egy része trióra, másik fele szextettre komponált. A trióban többek között Albert Heath dobost, a szextettben Elvin Jones-t találjuk, akivel Tyner még John Coltrane zenekarában barátkozott össze. Tyner és Jones szoros kölcsönhatásban játszanak egymással; előbbi erőteljes játékának és utóbbi játékosan váltakozó ritmikájának köszönhetően a Contemporay Focus című szám modális robbanásként koronázza meg az albumot.  Ezt a legendás albumot játssza el a Modern Art Orchestra szeptember 8-án az első hangtól az utolsóig.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

A triptichon ötlete 2022-ben született az európai jazz legfontosabb találkozási pontján, a brémai Jazzahead! fesztiválon. Hosszú érlelődés után most először lép közönség elé a formáció: az Opus Jazz Clubban teljesen új repertoárt bontakoztatnak ki, amellyel lemezfelvételre is készülnek.

Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!