logo
HU EN

Program


MAO Legendás Albumok / Pat Metheny: Bright Size Life

MAO Legendás Albumok / Pat Metheny: Bright Size Life

.Pat Metheny korunk talán legismertebb jazzgitárosa, aki szinte minden legendás muzsikussal dolgozott már, miközben maga is azzá érett. A Modern Art Orchestra kiszenekara a gitárosfenomén debütáló albumát, a Bright Size Life-ot veszi gondozásába és tolmácsolja a közönség számára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 11. kedd, 20:00

MAO Legendás Albumok / Pat Metheny: Bright Size Life

Közreműködik:
Komjáti Áron - gitár
Barcza Horváth József - basszusgitár
Csízi László - dob

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrá-tól megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

Pat Metheny: Bright Size Life

Az 1976-os lemez a Manfred Eicher által alapított és ugyancsak a jazztörténet legendái közé tartozó ECM kiadó gondozásában jelent meg. A jazz kedvelői minden bizonnyal találkoztak már ECM kiadvánnyal - a kétségbevonhatatlan világszínvonal mellett műfaji kötetlenség is gyakori jellemzője ezen lemezeknek, nem is csoda tehát, hogy a MAO  repertoárjára tűzte az eredetileg Pat Metheny, Jaco Pastorius és Bob Moses által felvett lemezanyagot.

A gitárból, basszusgitárból és dobból álló hármas félelmetes gazdagsággal játszik a Bright Size Life-on, nem kis kihívás ebben a kontextusban működni a muzsikusoknak. A mérsékelt létszámból fakadóan ugyanakkor számottevő szabadság is származik, és a szólisták és a kísérők szerepeinek határvonalai valamelyest elmosódnak a zenei szövetben. A Bright Size Life a legelső Metheny-lemez, a gitárművész minden zenei karakterisztikájával: fantáziadús, ösztönös szólói, sajátos lírai harmóniavilága, megismételhetetlen gitárhangja és játékossága önálló kategóriába emeli valamennyi munkáját, így debütáló albumát is. Kihagyhatatlan zenehallgatás a Modern Art Orchestra muzsikusainak előadásában!

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!