logo
HU EN

Program


MAO – Legendás albumok / Sonny Rollins: Saxophone Colossus
2

MAO – Legendás albumok / Sonny Rollins: Saxophone Colossus

Sonny Rollins amerikai jazz szaxofonos találóan Saxophone Colossus címre keresztelt stúdióalbumát 1956. június 22-én vették fel Rudy Van Gelder legendás stúdiójában, a New Jersey állambeli Hackensack-ben. A lemezen szereplő, Rollins vezette kvartettben Tommy Flanagan zongorázott, Doug Watkins bőgőzött és Max Roach dobolt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 17. péntek, 20:00

MAO – Legendás albumok | Sonny Rollins: Saxophone Colossus

Közreműködik:

    Ávéd János - tenorszaxofon
    Cseke Gábor - zongora
    Bögöthy Ádám - nagybőgő
    Csízi László - dob

Sonny Rollins amerikai jazz szaxofonos találóan Saxophone Colossus címre keresztelt stúdióalbumát 1956. június 22-én vették fel Rudy Van Gelder legendás stúdiójában, a New Jersey állambeli Hackensack-ben. A lemezen szereplő, Rollins vezette kvartettben Tommy Flanagan zongorázott, Doug Watkins bőgőzött és Max Roach dobolt. A Prestige Records kiadásában megjelenő lemez komoly sikert aratott a kritikusok és a közönség körében egyaránt, és jelentős szerepet játszott Rollins kiemelkedő és elismert jazzművésszé válásában. 1957 áprilisi recenziójában a Billboard azt írta róla, hogy „Rollins itt nyújtott teljesítménye hamarosan igen sok muzsikust kell, hogy beindítson”, mivel „a tenoros az egyik legerőteljesebb, legdinamikusabb és legleményesebb modern jazzművész”, és hogy a lemezen „minden darab tele van meglepetéssel, noha Rollins komoly, szinte építészi logikával alkotja meg valamennyi szólóját”. Két hónappal később pedig a DownBeat magazinban jelentette ki Ralph J. Gleason, hogy „szinte válaszul arra a vádra, hogy a New York-i hard-swingerek munkáiból hiányzik a kellem és szépség, jött ez az album, amely Rollins finomságát, szépség iránti fogékonyságát és szokatlan humorérzékét tanúsítja. Mindezt azzal a kompromisszummentes swingeléssel, amely eddig is jellemezte őket.”

2017-ben a Saxophone Colossus, mint „kulturális, történelmi vagy művészi szempontból jelentős” alkotás, bekerült a Kongresszusi Könyvtár Nemzeti Hangfelvételek Nyilvántartásába.

forrás: wikipedia

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!