logo
HU EN

Program


MAO – Legendás albumok | Thelonious Monk: Monk’s Music

MAO – Legendás albumok | Thelonious Monk: Monk’s Music

Ezen az estén a Modern Art Orchestra 7 tagja játssza el a lemez zenei anyagát változtatások nélkül, abban a formában, ahogyan az megszületett Thelonius Monk kezeiből.  több

Közreműködik:

    Cseke Gábor - zongora
    Fekete-Kovács Kornél - trombita
    Ülkei Dávid - altszaxofon
    Bacsó Kristóf - tenorszaxofon
    Bögöthy Ádám - nagybőgő
    Csízi László - dob

Thelonius Monk amerikai jazz zongorista és zeneszerző egyedi improvizációs stílusával és számos sztenderddé vált kompozíciójával került be a jazz panteonjába. Monk kompozícióit és improvizációit számos disszonancia és éles dallamfordulat jellemzi, nem éppen szokványos zongorajátékával kombinálva. Duke Elligton után Monk a második legtöbbet játszott és feldolgozott jazz zeneszerző, ami azért is különösen figyelemreméltó, mivel Ellington több mint ezer darabot írt, míg Monk csupán mintegy hetvenet..

A Monk’s Music Thelonius Monk septetjének albuma, melyet 1957-ben New Yorkban rögzítettek. A leghíresebb Monk-darabok közül ezen a lemezen hallható a Ruby, My Dear című, első szerelme után elnevezett balladája és a Well, You Need’t is. Utóbbi címét Charles Beamon énekes inspirálta, róla szerette volna ugyanis eredetileg Monk a darabot elnevezni, mire Beamon röviden csak ennyit válaszolt: “Well, you need not” (“Nos, nem szükséges”).Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon  +36 1 216 7894