logo
HU EN

Program


MAO plays Contemporary Music - lemezbemutató koncert

MAO plays Contemporary Music - lemezbemutató koncert

Az est során a MAO zenekarhoz csatlakozik Gőz László (basszus trombita), valamint Borbély Mihály (klarinét) is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 20. vasárnap, 19:30

Műsor:

Igor Sztravinszkij: Ebony Concerto
Horváth Balázs: Divergent
Eötvös Péter: Paris-Dakar
Bacsó Kristóf: Budapest Anzix
Subicz Gábor: Allegro Barbaro
Gryllus Samu: Blues for Charles
Fekete-Kovács Kornél: Traffic Choral

Közreműködik:

Modern Art Orchestra
Fekete-Kovács Kornél – művészeti vezető, zeneszerző
Borbély Mihály – klarinét
Gőz László – basszus trombita
Kolarics Kinga – hárfa

A kortárs művek bemutatása prioritás a Modern Art Orchestra számára. Számos kitűnő zeneszerző műveit gyűjti egybe a MAO koncertje, mely egyben a legfrissebb lemez kiadásának ünnepe is. A lemez és a koncert is a kortárs jazz és kortárs klasszikus zene között húzódó fal leomlásának fő gondolata köré épül.

Hallható lesz Igor Stravinsky Ebony Concerto-ja - a szerző, mint a neoklasszicizmus atyja jelenik meg a gondolatiságban. A darab idejére a MAO-t kiegészíti Kolarics Kinga hárfán. Horváth Balázs kortárs klasszikus zeneszerző Divergent című alkotását maga a szerző vezénylésével ismerheti meg a közönség. A művet a Modern Art Orchestra számára, kimondottan az együttes rendhagyó összetételére komponálta.

Hogy hazánk legnevesebb kortárs zeneszerzői körében a MAO milyen megbecsülésnek örvend talán leginkább az példázza, hogy Magyarország nemzetközileg is egyik legelismertebb zenei szaktekintélye, Eötvös Péter Paris-Dakar című kompozícióját is bemutathatjuk. Az eredetileg Gőz László trombita szólistának ajánlott művet adaptáltuk big band formációra. A darabot a hazai színpadokon túl a sanghaji nézőközönség előtt is volt alkalmunk nagy sikerrel bemutatni. Bacsó Kristóf a mai magyar jazz szcéna egyik legnevesebb zeneszerzője, szintén bemutatja Budapest Anzix c. művét és Subicz Gábor, jazz zeneszerző pedig az Allegro Barbaro című zenemű nagyzenekari átiratát. Hallható lesz továbbá Gryllus Samu Blues for Charles című, jazz irányból közelítő műve, valamint a művészeti vezető, Fekete-Kovács Kornél Traffic Choral című, Bartók-i ihletettségű alkotása is.

Az est során a MAO zenekarhoz csatlakozik Gőz László (basszus trombita), valamint Borbély Mihály (klarinét) is.

Ajánlatunk


Nem elsősorban a zenetörténet, hanem maga a zene áll majd a beszélgetés, no és az egész este középpontjában.

Az este folyamán megszólaló Haydn: C-dúr hegedűverseny, Homoki Gábor tolmácsolásában, és a No. 46-os, H-dúr szimfónia színes, ötletes, élettel teli hangzásvilága méltán tükrözik Haydn híres ars poeticáját: „Az én beszédemet az egész világ megérti”.

Baló Sámuel jazz-zongora tanulmányait Grazban végezte. Már harmadik éve, hogy itt megismert zenésztársaival, barátaival – akik azóta Európán belül szétszóródva élnek – szilveszter környékén Budapesten találkoznak újra egy koncert keretein belül, ahol az elmúlt év során a világ különböző pontjain szerzett (zenei) tapasztalataikat osztják meg egymással.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!