logo
HU EN

Program


MATS-UP feat. Mbuso Khoza (CH)
6

MATS-UP feat. Mbuso Khoza (CH)

A zenekar hangszerelése a két fúvóssal és a ritmusszekcióval lehetőséget ad a még kiaknázatlan zenei területek felfedezésére. Ritka érzékkel egyesítik a nagyobb, impozáns zenei formákat az élénk spontaneitással.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 21. csütörtök, 20:00

MATS-UP feat. Mbuso Khoza (CH)

Közreműködik:
Matthias Spillmann - trombita, szárnykürt
Reto Suhner - fafúvós hangszerek
Marc Méan - zongora
Raffaele Bossard - bőgő
Dominic Egli - dob
Mbuso Khoza - ének

A svájci trombitás, Matthias Spillmann 1999-ben azzal a céllal hozta létre a MATS-UP formációt, hogy kombinálja a kamaraegyüttesek széles hangképeit a kisebb jazzformációk vitalitásával és gyors reakciókészségével és interaktív jellegével. Néhány évvel azután, hogy a genfi Le Temps magazin megjósolta, hogy a „MATS-UP lesz a svájci jazz legfontosabb eseménye”, a formációt a „kortárs jazz legkiemelkedőbb együttesei” közé sorolták. A zenekar hangszerelése a két fúvóssal és a ritmusszekcióval lehetőséget ad a még kiaknázatlan zenei területek felfedezésére. Ritka érzékkel egyesítik a nagyobb, impozáns zenei formákat az élénk spontaneitással. Ritmikailag az afrikai zenei hagyományból merítenek, a romantikus, olykor absztrakt dallamok pedig Spillmann képzeletéből pattannak ki, egy egyedülálló és lebilincselő zenei nyelvvé olvadva össze.

Legutóbbi, ötödik albumukon a korábbiaknál is nagyobb szerephez jutott az afrikai zene, amennyiben az Ivovo című lemezen – melyet az Opus Jazz CLubban is bemutatnak – Dél-Afrika zenei világának felfedezésére indultak az énekes Mbuso Khoza közreműködésével. „Dél-Afrika zenéje mindig is lenyűgözött engem. Kevés dolog gyakorolt rám olyan mély spirituális és zenei benyomást, mint az ottani koncertjeim, valamint azok a projektek, amelyekben dél-afrikai zenészekkel dolgoztam együtt. A jazznek Dél-Afrikában különleges értéke van, hiszen ez a kevés terület egyike, ahol a különböző bőrszínű, etnikumú és hátterű emberek egyenlőségben tudnak együtt dolgozni, még egy olyan rendszerben is, ahol alapvetően jelen van a faji megkülönböztetés” – nyilatkozta Matthias Spillmann, aki szerint a projektben közreműködő énekes, Mbuso hangja egészen egyedi és elképesztően sokszínű. „Melodikai találékonysága és történetmesélő képességei határtalanok, virtuozitása soha nem öncélú. Amit énekel, az minden esetben természetes és friss. Ugyanakkor úgy ismeri a KwaZulu Natal zenét, ahonnan származik, mint senki más".

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A hattagú Coltrane Legacy formációt a magyarországi jazzszcéna egyik legkeresettebb muzsikusa, Orbán György bőgős hívta életre 2017-ben, Coltrane halálának 50. évfordulóján. A szaxofonos az ’50-es évek közepétől 1967-ben bekövetkezett haláláig eltelt alig másfél évtized alatt új alapokra helyezte a modern jazzt

„Ahogy több évtizeddel ezelőtt a John Coltrane Quartet zenéjéből kiáradó, mélységes energiák megérintettek és meghatározták egész zenei gondolkozásomat, úgy frissülök és töltődök fel hasonló érzésekkel és energiákkal a hatvanes-hetvenes évek félelem nélkül lázadó és tiltakozó zenekarainak muzsikájától.

Váczi Eszter és a Quartet szerzeményeinek egyedi hangulatát a jazz, a pop és a sanzon különös egyvelege adja, magyar nyelvű, filmszerű dalszövegekkel társulva.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!