logo
HU EN

Program


Matthew Mitchell Intercontinental

Matthew Mitchell Intercontinental

Zane Massey és Matthew Mitchell 2016-ban találkoztak először, közös barátjuk és zenésztársuk, a magyar bőgős Horváth Andor révén, s a hármójuk közti kölcsönös zenei összhang azonnal nyilvánvalóvá vállt számukra. A trióhoz hamarosan csatlakozott Hollandia egyik legkiválóbb modern jazz-dobosa, Wim Kegel, aki hasonló természetességgel olvadt bele a csapat zenei elképzeléseibe.

 Közreműködik:

    Matthew Mitchell - gitárok
    Zane Massey - tenorszaxofon
    Horváth Andor - nagybőgő
    Wim Kegel - dob

Zane Massey és Matthew Mitchell 2016-ban találkoztak először, közös barátjuk és zenésztársuk, a magyar bőgős Horváth Andor révén, s a hármójuk közti kölcsönös zenei összhang azonnal nyilvánvalóvá vállt számukra. A trióhoz hamarosan csatlakozott Hollandia egyik legkiválóbb modern jazz-dobosa, Wim Kegel, aki hasonló természetességgel olvadt bele a csapat zenei elképzeléseibe. Mitchellnek a kvartett számára komponált darabjai olyan zenekari repertoárt teremtettek, melynek hangzása gyönyörűen olvasztja egybe a tagok különböző gyökereit, s melyben egymástól távol eső kontinensek hangjai, az amerikai és európai jazz-hagyomány, a szabad zene kifejezésmódja, s Magyarország népzenéje Óceánia nyers akcentusával ötvöződve alkotnak harmonikus egységet.

Az 1957-es születésű Zane Massey, a legendás trombitás Cal Massey fia – Cal olyanokkal játszott együtt és írt nekik darabokat, mint John Coltrane, Freddie Hubbard és még sokan mások – Brooklynban nőtt fel, hamisítatlan jazz környezetben. Zane tagja volt a The Decoding Society-nek, a néhai Ronald Shannon Jackson híres avantgárd jazz, rock, funk és etno zenei elemeket ötvöző együttesének, 1984-ben Sun Ra-val lépett fel a chicagói jazz fesztiválon, együtt játszott és felvételeket is készített Roy Campbellel, s két saját neve által jegyzett albumot is megjelentetett a nagyhírű Delmark kiadónál. A felváltva Dortmundban és Budapesten élő új-zélandi gitáros, Matthew Mitchell számos műfajban – köztük kortárs és free jazz, afrikai zene, indiai klasszikus zene, új kortárs zene és elektronika – megfordult világszerte.


Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!