logo
HU EN

Program


Melodrámák Minifesztivál – R. Strauss

Melodrámák Minifesztivál – R. Strauss

A melodráma ritkán hallható zenei műfaj: egy színész és jelen esetben egy zongorista együttműködéséből születik egy előadás. A zeneszerzők nem dalba vagy operába foglalták az őket megihlető irodalmi szövegeket, hanem kizárólag instrumentális kísérettel látták el azokat.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 28. vasárnap, 16:00

Az egyébként tizenkét fiatal zenészből álló, Radnóti Róza zongoraművész által alapított kamaracsoport, a Kamara-Kör minifesztiválján a zeneirodalom legkiemelkedőbb melodrámáit fogja előadni három fiatal színművész, Dino Benjamin, Horváth Csenge és Wunderlich József, valamint három fiatal zongoraművész, Dani Imre, Radnóti Róza és Ránki Fülöp. E különleges esemény alkalmával – bizonyos esetekben kifejezetten erre az alkalomra készített magyar fordításban – többek között Lenau, Jókai, Tennyson, Turgenyev versei, balladái hangzanak el olyan komponisták zenei illusztrációival, mint Grieg, Schumann, Liszt vagy Richard Strauss.

Műsor:

Richard Strauss: Enoch Arden / A. Tennyson szövegére / fordította: Jánosi Gusztáv

Közreműködik:

Radnóti Róza – zongora
Wunderlich József, színművész

Ajánlatunk


A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!