logo

Program


Minimal Klezmer

Minimal Klezmer

A velencei és a londoni székhelyű Minimal Klezmer Triót 2011-ben angol főváros utcáin alapította három zenész, akiket klasszikus zenei hátterük, improvizációs tehetségük és a klezmer zene iránti végzetes szenvedélyük hozott össze.


 több

A csapat kamarazenei jellege és olykor a kabarék világát idéző előadásaik különösen szoros kapcsolatot teremtenek közönségükkel. Anélkül, hogy megfeledkeznének arról, hogy a klezmer elsősorban a tánc és az ünneplés zenéje, a Minimal Klezmer koncertjein megjelennek annak szakrális és meditatívabb szegmense is, mintegy ellenpontozva és kiegészítve az ironikus, improvizatív, kabarészerű másik oldalt.

A minimálisnak tekinthető trió-felállást olyan – egészen a huszadik század elejéig viszanyúlóan fellelhető – kis klezmer formációk hangfelvételei inspirálták, mint amilyeneket Jacob Gegna, Josef Solinski, Mihal Viteazul vezetett, s a csapat repertoárja is elsősorban ilyen kelet-európai eredetű darabokból áll.

A Minimal Klezmer nevéhez számos koncert és rádiós szereplés kapcsolódik Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Magyarországon. Legjelentősebb szerepléseik közé tartozik a velencei karnevál Carnevalanga Fesztiváljának nyitókoncertje, illetve fellépéseik a londoni Ronnie Scott's Clubban, a budapesti Patyolat Színházban és a Frankel Leó utcai zsinagógában, a kieli KulturForumban és a trevisói Eden Színházban.

Közreműködik:

Francesco Socal - klarinét, basszusklarinét
Robero Durante - zongora, glockenspiel, tárgyak
Enrico Milani - cselló

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon

+36 1 216 7894