logo
HU EN

Program


Modern Art Orchestra: Art of Virus #6 Cseke Gábor feat. Kovács Linda
4

Modern Art Orchestra: Art of Virus #6 Cseke Gábor feat. Kovács Linda

A koncertsorozat a projekt tíz ágának kompozícióit mutatja be minden alkalommal egy meghívott AOV-zeneszerzőt is bevonva a repertoárba. Az Art of Virus projekt élő koncertjeivel a zenekar a különleges, új kompozíciók és a nagyzenekari zenei élmény mellett beengedi közönségét az alkotói önreflexió terébe is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 16. szerda, 20:00

Modern Art Orchestra: Art of Virus #6 Cseke Gábor

Közreműködik:
Kovács Linda – ének
Modern Art Orchestra

A MAO a 2021/22-es évadban kiemelt hangsúlyt fektet a 2020-ban online elindított, Art of Virus zeneszerző kezdeményezés művészeire és kapcsolódásaira. A koncertsorozat a projekt tíz ágának kompozícióit mutatja be minden alkalommal egy meghívott AOV-zeneszerzőt is bevonva a repertoárba. Az Art of Virus projekt élő koncertjeivel a zenekar a különleges, új kompozíciók és a nagyzenekari zenei élmény mellett beengedi közönségét az alkotói önreflexió terébe is.

Az AOV #6-os ágának gazdája Cseke Gábor, a Modern Art Orchestra zongoristája, a magyar jazz és kortárs zene középgenerációjának kiemelkedő alakja. Zongorajátékában könnyeden elegyíti rendkívül széles zenei ismeretanyagát Bach-tól Bill Evans-ig, és teremt magával ragadó saját stílust improvizációiban. Emerton-, és Artisjus-díjas zeneszerző és hangszerelő, a hazai jazz formációk legtöbbet foglalkoztatott zongoristája. A jazz-zongoraművész eddigi pályafutása alatt olyan nemzetközi sztárokkal dolgozott együtt mint Peter Erskine, Wallace Rooney, Johnny Griffin, David Liebman, Zbigniew Namyslowski, Silje Nergaard, Bob Mintzer, Bireli Lagrene, The Harlem Gospel Choir, Rhoda Scott, Adam Nussbaum, Kurt Elling, Peo Alfonsi, Gumbi Ortiz, Al Di Meola.

A kezdetektől a Modern Art Orchestra zongoristája és zeneszerzője. Saját szerzői albuma Beat in Space címmel jelent meg a nagyzenekar előadásában 2019-ben. Kifinomult stílusérzékének köszönhetően rendkívüli plasztikussággal kezeli a harmóniákat kompozícióiban és hangszereléseiben. Saját darabjainak tétje a különböző érzelmi állapotok már-már valószerűtlenül pontos és mély zenei leképezése. Az Art of Virus #6-os ágának elindítására barátja és alkotótársa, Fekete-Kovács Kornél kérte fel.

A magyar jazz szcéna nem szűkölködik kimagasló tehetségű énekesnőkben, arra viszont már kevesebb példát lehet találni, hogy egy énekesnő nagyzenekarra is hangszereljen. Kovács Linda ilyen muzsikus, akinek munkásságára a sokszínűség, a kísérletezés és az intimitás jellemző. A Zeneakadémián szerzett jazz képzettség mellett klasszikus zenei műveltséggel és zongoratudással is rendelkezik.

Kovács Linda olyan hazai muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Dés András, Fenyvesi Márton, Lamm Dávid, Hock Ernő, vagy az Equinox zenekar tagjai. Linda érdeklődése nem korlátozódik a jazzre - többféle könnyűzenei formációban is hallható. Kísérletező horizontjához az ütőhangszer-ének, bőgő-ének felállások és az elektronika is hozzátartozik. Az énekesnő korábban már koncertezett a Modern Art Orchestrával. Az Art Of Virus #6 ágához Cseke Gábor meghívására csatlakozott.

Az Art of Virus-ról:

Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője kilenc hangot indított útjára, és tíz zeneszerzőt kért fel szerte a világon, hogy írjanak rövid kompozíciókat ezekre a hangokra. Ez az első 10 szerzemény adja az Art of Virus tíz ágának alapját. Az volt a kihívás következő lépése, hogy az ágak elindítói két-két zenésztársukat hívták meg, akik folytatják a sort. Pár hónap alatt 486 zeneszerző csatlakozott a projekthez a világ 42 országából.

A nemzetközi alkotói együttműködésen alapuló projekt művészeti célkitűzése, hogy a vírus terjedését és viselkedését szimbolizálja folyamatosan bővülő (mutálódó) kompozíciók formájában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A hattagú Coltrane Legacy formációt a magyarországi jazzszcéna egyik legkeresettebb muzsikusa, Orbán György bőgős hívta életre 2017-ben, Coltrane halálának 50. évfordulóján. A szaxofonos az ’50-es évek közepétől 1967-ben bekövetkezett haláláig eltelt alig másfél évtized alatt új alapokra helyezte a modern jazzt

Az Oláh Kálmán Septet az 1995-ben alakult Sextet Oláh Kálmán Juniorral kibővült változata.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!