logo
HU EN

Program


Modern Art Orchestra Play Time

Modern Art Orchestra Play Time

A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban elhozza az Opus Jazz Club-ba a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket! A MAO hatrészes koncertsorozatában a nagyzenekari hangzással kísérletező, új utakat, rendhagyó, egyedi hangzásokat kereső zeneszerzőkkel dolgozik együtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 24. csütörtök, 20:00

Play Time! Modern Art Orchestra plays the music of MAO’s composers

A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban elhozza az Opus Jazz Club-ba a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket! A MAO hatrészes koncertsorozatában a nagyzenekari hangzással kísérletező, új utakat, rendhagyó, egyedi hangzásokat kereső zeneszerzőkkel dolgozik együtt.

Ezúttal az Orchestra zeneszerző műhelyének alkotói mutatkoznak be saját szerzeményeikkel. Bacsó Kristóf, Ávéd János, Fekete-Kovács Kornél, Cseke Gábor, Korb Attila és Subicz Gábor darabjaiból hallhat egy különleges válogatást a közönség. 

Magyarország leginnovatívabb bigbandjének zenészei számára maga a zenekari közeg egy zenei fészek, műhely, ahol a kreatív alkotószellemek kölcsönösen inspirálják egymást. A tizenkilenc tagú formáció ugyanis olyan muzsikusokat egyesít, akik előadóként, és több esetben zenekarvezetőként, zeneszerzőként is a magyar jazz meghatározó alakjai. Közülük az említett hat művész rendszeresen komponál a MAO-nak. A zenekar rendkívül gazdag repertoárját olyan új kompozíciók alkotják, amelyek kifejezetten a Modern Art Orchestra számára íródtak – nagyrészt a MAO zenészei által. 

A MAO művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél és a zenekar muzsikusai műfajhatárokat meghaladó szemlélettel nyúlnak a zenéhez. Hangszeres játékuk és saját kompozícióik középpontjában a zenei kreativitás áll, a zenei gondolat szabad kifejezése. A “kortárs zene” kifejezés a közönség számára nem mindig hangzik vonzóan, de a MAO a koncertjeivel megszeretteti a hallgatósággal a mai, modern hangszeres zenét és közelebb hozza a befogadókat a kortárs alkotókhoz.  

Ajánlatunk


Idén már ötödik albumával jelentkezik a mára jelenséggé vált osztrák Shake Stew. A Heat című lemezen zenei világuk teljes pompájában ragyog fel: fülbemászó, látszólag egyszerű dallamok lépésről lépésre fokozódnak egyre sűrűbb ritmusok őrjöngő orgiájává.

Baló Sámuel jazz-zongora tanulmányait Grazban végezte. Már harmadik éve, hogy itt megismert zenésztársaival, barátaival – akik azóta Európán belül szétszóródva élnek – szilveszter környékén Budapesten találkoznak újra egy koncert keretein belül, ahol az elmúlt év során a világ különböző pontjain szerzett (zenei) tapasztalataikat osztják meg egymással.

A Modern Art Orchestra a Sacred Music programját adja elő ünnepi koncertjén. Elsőként csendül fel a Budapest Music Center koncerttermének falai között az eredetileg kifejezetten szakrális helyszínekre tervezett repertoár.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!