logo
HU EN

Program


Modern Art Orchestra plays the music of Neumann Balázs

Modern Art Orchestra plays the music of Neumann Balázs

A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket hozza el az Opus Jazz Clubba. Hatrészes koncertsorozatukban olyanokkal dolgozik együtt, akik a nagyzenekari hangzással kísérleteznek, új utakat keresve.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 27. csütörtök, 20:00

A komponisták egyben az estek szólistái is lesznek, és friss darabjaikat mutatják be a zenekarral. Az egyedülállóan magas színvonalú Modern Art Orchestra művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél és a zenekar muzsikusai műfaji határokat meghaladó szemlélettel nyúlnak a zenéhez. Játékuk és kompozícióik középpontjában a zenei kreativitás, a zenei gondolat szabad kifejezése áll. Ebben az évadban a magyar modern zene olyan autonóm alkotóival működnek együtt, akiknek gondolkodásmódja a legközelebb áll hozzájuk.

Neumann Balázs ugyancsak briliáns és sokoldalú zongorista, amire legújabb szerzői albuma, egy versfeldolgozásokat vendégművészekkel és jazztrióval rögzítő felvétel a legújabb bizonyíték. Sokat dolgozott énekesekkel, a konziban és máshol nagy tanári tapasztalatot is szerzett. Felkérései között kamara- és szimfonikus zenekarra írt hangszerelések, színházi (Madách, Thália, Vörösmarty) kísérőzenék, számos filmzene megírása található, kompozíciói több díjat érdemeltek ki, 2022-ben éppen egyik versmegzenésítése.
A Modern Art Orchestrával közös koncert repertoárja Neumann Balázs 3 lemezéből válogatott anyag. A koncert darabjainak alapját Neumann lírai hangvételű, a mainstream jazztradíción nyugvó, kortárs hatásokkal fűszerezett kompozíciói adják, amelyeket a kollektív improvizációk, s a szenzitív zenei párbeszéd tesznek teljessé. Hallhatjuk Workshop 5 című – a 2006-os Zeneszerző és Hangszerelő verseny fődíjas – darabját az Emerging Frequences című albumról, de megszólalnak a hit témaköréhez kapcsolódó fogalmak által inspirált Faith című lemezről kifejezetten a Modern Art Orchestra számára hangszerelt darabok is. A szerző valamennyi kompozícióját egy-egy, a hittel és spiritualitással kapcsolatos fogalomnak és személynek dedikálta ezen az albumon. A lendületes, és dinamikai kontrasztokban bővelkedő anyagot a Modern Art Orchestra szólistáinak sodró erejű, szenzitív játéka erősíti. Neumann legutóbbi, Szavaknál több című lemezéről két darab is felcsendül Szakonyi Milán énekes közreműködésével.
Ezen az estén a Modern Art Orchestráé a főszerep, és a szerző édesanyja emlékére komponált darabja alatt felvételről hallhatjuk Winand Gábor hangját, így tisztelegve a nagyszerű improvizatőr, énekművész emléke előtt.

Közreműködik:

Szakonyi Milán - ének
Neumann Balázs - zongora
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A Sári Szabolcs Septet repertoárját főként a zenekarvezető saját kompozíciói és hangszerelései alkotják, amelyeket azonban minden esetben a csapat tehetséges zenészei is gazdagítanak a megvalósítás során.

Raquel Kurpershoek családjából hozza magával a flamenco és a kulturális sokféleség szeretetét: andalúz származású édesanyja Amszterdamban vezet flamenco tánciskolát, művészettörténész édesapja pedig beutazta a világot, és mindenhonnan lemezekkel tért haza.

A Piastrella Trio műsorát túlnyomórészt a fúziós, modern jazz zenei világa határozza meg, a fiatal zenészek inspirációs forrásai között olyan nagyszerű zeneszerzők szerepelnek, mint Chick Corea, Keith Jarrett vagy Jesus Molina.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!