logo
HU EN

Program


Montanaro Duo / Orbán Bori: Ma Chanson (FR/HU)
3

Montanaro Duo / Orbán Bori: Ma Chanson (FR/HU)

A duó arra törekszik, hogy játékában a lehető legnagyobb fokú szabadság nyilvánuljon meg, miközben nyugodt, kiegyensúlyozott hatást közvetítsenek a közönség felé. Orbán Bori lemeze a Gryllus Kiadó gondozásában jelent meg és ezúttal kvartett felállásban szólal meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 29. péntek, 20:00

Montanaro Duo / Orbán Bori: Ma Chanson (FR/HU)

Közreműködik:

Montanaro Duo:
Miquéu Montanaro - fuvola, tamburin, fuljara, dvojnica
Baltazar Montanaro - hegedű, bariton hegedű

Orbán Bori: Ma Chanson
Bori Orbán - ének
Kristóf Pánczél - zongora
Miquéu Montanaro - fuvola, tamburin, fujara, dvojnica
Baltazar Montanaro - hegedű, bariton hegedű

A francia születésű, tangóharmonikán és fúvós hangszereken játszó Miquèu Montanaro és fia, a hegedűs Baltazár Montanaro-Nagy 2007 óta zenél együtt. Sajátos útjuk Provance-ból indul, hogy a mediterrán térségen keresztül eljusson a világ legtávolabbi zenéihez, integrálva azok különböző elemeit saját világukba. Apja és fia zenei párbeszédéből kihallhatjuk a generációk eltérő világ-és élettapasztalatából épülő eszmecserét is, azt, ahol kettejük útja párhuzamosan halad és ahol egymásnak ütközik. A duónak eddig három lemeze jelent meg magyar címmel, a Tovább, a Ki és 2021-ben a Be, melyekben a megkomponált zene és az improvizáció váltakozik egymással. A szerzeményeiket „nyitott zene” kifejezéssel illető muzsikusok arra törekszenek, hogy játékukban a lehető legnagyobb fokú szabadság nyilvánuljon meg, miközben nyugodt, kiegyensúlyozott hatást közvetítsenek a közönség felé.

Miquèu Montanaro 2019 áprilisában figyelt fel Orbán Borira a budakalászi Művelődési Ház által rendezett francia napokon, ahol a fiatal énekesnő Pánczél Kristóf zongoristával lépett fel. Közös beszélgetéseikből tizenkét csodálatos dal kerekedett Montanaro tollából Bori számára, amelyek a lány gyerekkoráról, festő szüleiről és eddig megélt érzéseiről szólnak. Ebből egy lemez is kerekedett Ma chanson címmel, amelynek lelke Bori éneke mellett Montanaro harmonika játéka és költői szövegei. A lemez a Gryllus Kiadó gondozásában jelent meg és Francia Utcabálon, valamint a kapolcsi Művészetek völgyében adott lemezbemutató koncert után az Opusban is megszólal – ezúttal kvartett felállásban. 

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

"Az a fajta folk, amely a bölcsességfogig hatol. Nem a turistáknak szóló dalokkal, hanem dervistáncokkal és a médiumok extatikus sámánizmusával. Vagy egy rituális kivégzés zenei kíséretével" – Dmoon.ru

Robbanékony hangzás, a jazzben ritkán látott sokoldalúsággal párosítva: ez a DiMonGo trió, melynek zenéje a soul mellett a funk, a rock és a lírai balladák stílushatásának nyomait is mutatja. Bár a jazz műfaja alapvetően nem a humorról híres, a zenekar védjegye a szellemes megközelítés.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!