logo
HU EN

Program


New Jazz from Finland | Barlast

New Jazz from Finland | Barlast

Az az új, tágas zenei tér, amelyet a fiatal finn kvartett, a Barlast teremt, a teljes csend díszletei közt születik. Itt nincs semmi felesleges: a zenét a hangok között és mögött folyton jelenlévő tiszta csend visszhangozza. Az egyetlen, de nélkülözhetetlen ballaszt, ami megmarad – csupán a zenekar neve...  több

A telecaster enyhet nyújtó hangzásától a finn pásztorfurulya, a mänkeri hívó szaváig, a frame drum hangjaitól a szabad bőgőfutamokig terjedő eszköztárral megidézett látomásokban 18. századi táncok éppúgy megelevenednek, mint a vegyvédelmi ruhába öltözött ember küzdelme minden egyes lélegzetéért.

A kvartett a 2017-es Tallinn Music Week fesztivál egyik legfontosabb eseménye volt, s azóta számtalan koncertet adtak Finnországban, Észtországban és Norvégiában. Ihantola címmel 2017-ben megjelent bemutatkozó albumukat a kritikusok a kísérletező és felfedező zenék váratlan csúcsaira és völgyeibe kalauzoló utazás nyújtotta élvezetként jellemezték.

A Barlast 2019 elején jelenteti meg második albumát, és mostani koncertjük az Opus Jazz Clubban már az új lemezt bemutató turnéjuk része.

Közreműködik:

Sanna Salonen - szopránszaxofon, basszusklarinét, mänkeri
Heikki Hänninen - gitárok
Philip Holm - nagybőgő
Minna Koskenlahti - dob, fuvola

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894