logo
HU EN

Program


Nigun

Nigun

A Nigun 2021-ben ünnepelte fennállásának 20 éves jubileumát. Az évfordulóra új repertoárt állítottak össze, amely bár nagyrészt a zenekarvezető, Párniczky András kompozícióiból áll, mégis mélyen átjárja a kelet-európai zsidó népzene ismerete és szeretete.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 8. csütörtök, 20:00

Ez a mára letűnt misztikus hagyomány – amely ugyanakkor nagyon is emberi – hatalmas energiákkal, a modern jazz nyelvén szólal meg az együttes koncertjein. Ahogy Koléner Anita fogalmazott (Jazzma, 2014): „A Nigun zenéje nem a balkáni és zsidó skálák vég nélküli ismételgetése, hanem a zsidó dallamok lelkének újrafelfedezése, a jazz nyelvén.” Legutolsó, Live inem Sargfabrik című lemezével (2016, Fonó Budai Zeneház) a zenekar számos európai országban vendégszerepelt, valamint fellépett a tengerentúlon. Ahogy a Nigun egész tevékenységére, úgy erre a lemezre is jellemző a műfaji határok átlépése és egyfajta kreatív klez-jazz megteremtése. A zenészek rendszeresen alkotnak együtt vendégszólistákkal, így jött létre a 2006-ban kiadott harmadik lemezük, Daniel Zamir izraeli szaxofonos közreműködésével (Bale Kulturnik). 2007 júliusában a fúvós hangszereken játszó Matt Darriau (Klezmatics) vendégszereplésével léptek fel a Művészetek Palotájában, majd a zenekar tagjai ugyanott részt vettek John Zorn Cobra című darabjának magyarországi bemutatóján, a szerző irányításával. Az együttes fellépett még Don Byron, Steven Bernstein, Frank London, Aaron Alexander (Hasidic New Wave), Yale Strom, Amikam Kimelman, Lukács Miklós és Borbély Mihály társaságában.

Közreműködik:

Párniczky András - gitár
Bede Péter - szaxofon, tárogató
Ajtai Péter - nagybőgő
Baló István - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Három zenész, akik a legkülönbözőbb zenei közegekbe képesek belesimulni, évszázadok és zenei kultúrák szálait összefonva: Luciano Biondini, Michel Godard és Lucas Niggli triója több szempontból is különleges. Biondini az áradó dallamok hazájából, Olaszországból érkezett, Michel Godard francia származású, míg Lucas Niggli évekig élt Kamerunban, mielőtt visszaköltözött volna Svájcba.

Etióp, örmény és svéd népzenei hatásokat emel át a kortárs jazzbe a szenzációs fiatal énekesnő, Sofia Jernberg és Alexander Hawkins brit zongoraművész duókoncertje, melyet leginkább posztmodern dalciklusként lehet megragadni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!