logo
HU EN

Program


Nuova Generazione Jazz 2019 - O-Jana - Massimiliano Milesi OOFTH
2

Nuova Generazione Jazz 2019 - O-Jana - Massimiliano Milesi OOFTH

A nevét a nápolyi diaketusban boszorkányt jelentő Janara szóból kölcsönző O-Janà formáció két különböző zenei hátterű zeneszerző és improvizációs művész, Ludovica Manzo énekesnő és Alessandra Bossa elektronikus zenész, zongorista duója.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 4. péntek, 20:00

Nuova Generazione Jazz 2019 | O-Janà | Massimiliano Milesi OOFTH (IT)

Műsor:

20:00 - 20:50 O-Janà
21:00 - 21:50 Massimiliano Milesi OOFTH

Közreműködik:

    Ludovica Manzo - ének
    Alessandra Bossa - zongora, elektronika

    Massimiiano Milesi - tenorszaxofon, kompzíciók
    Emanuele Maniscalco - szintetizátor
    Giacomo Papetti - bass VI (basszusgitár)
    Filippo Sala - dob

A nevét a nápolyi diaketusban boszorkányt jelentő Janara szóból kölcsönző O-Janà formáció két különböző zenei hátterű zeneszerző és improvizációs művész, Ludovica Manzo énekesnő és Alessandra Bossa elektronikus zenész, zongorista duója. A „boszorkányok” izgalmas kettőse telis-tele van spontaneitással, kíváncsisággal és bátorsággal, zenéjük az elektronika, a hagyományos dalszerzés és a szabad improvizáció egyedi kombinációja. Inland Images című albumuk a dalok, melódiák és a kamarazene határtalan területein átívelő utazás, melynek jéghideg absztrakciótól vibráló lüktetésig terjedő zenéjét az előadók magától értetődő természetességgel árnyalják akár a jazz eszközei, akár neoklasszikus formák révén. Az egész album olyan, mint egy kibontakozó élettörténet, amelyet a művészek egymástól nagyon távol eső helyekről és délkörökről folytatott párbeszédük során mesélnek el hallgatóiknak.

Massimiliano Milesi OOFTH projektjét, mely az izgalmas, úttörő jazz anyagokra szakosodott olasz AUAND kiadó gondozásában jelent meg az idén, teljes egészében az 1984-ben elhunyt amerikai tudományos fantasztikus író, Walter Tevis 1957-ben megjelent The Ifth of Oofth című novellájának szürreális és paradox világa inspirálta. A zenekarvezető szerzeményei gyakran idézik a korabeli mozik tudományos fantasztikus filmjeinek zenéjét: akárcsak Tevis történetében, az időfolyamat itt is gyakran bizonytalanná és homályossá válik, a hangképek szinte észrevétlenül csúsznak át egyik szituációból a másikba. Az elektronikus hangszerek által generált csillagközi tér érzete a Tevis történetének szereplői által megtapasztalt idő- és térbeli zavarodottság élményét keltik életre.


Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

 

Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Dél-Korea öt különböző részéből gyűltek össze a Doltang tagjai, hogy hagyománytörő műsorukban egyesítsék a jazz rock, a prog rock és a 21. századi klasszikus zene hatásait.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!