logo
HU EN

Program


Ohad Talmor's Newsreel (US)

Ohad Talmor's Newsreel (US)

Az egyedi hangú zeneszerző és improvizatőr Ohad Talmor zenéje erőteljes, mely a felkavaró szövegrészek és a lírai szakaszok között táncol, zökkenőmentesen integrálva a különböző zenei formákat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 20. szombat, 20:00

Ohad Talmor's Newsreel (US)

Közreműködik:
Ohad Talmor - tenorszaxofon
Shane Endsley - trombita
Miles Okazaki - gitár
Jacob Sacks - zongora
Matt Pavolka - nagybőgő
Dan Weiss - dob

Ohad Talmor szaxofonista ’95-ben költözött New Yorkba zenetanulás céljából, és azóta a brooklyni, kreatív jazzszcéna egyik mozgatórugójává vált. Olyan zenészek számára komponál vagy játszott velük együtt, mint Lee Konitz, Steve Swallow, Kurt Rosenwinkel Adam Nussbaum vagy Jason Moran. A nagyszerű stílusérzékkel bíró Talmor leginkább ötletes és kiemelkedő rögtönzéseiről híres, de az utóbbi években széleskörű figyelmet vívott ki magának zeneszerzői képességeivel, és kifinomult hangszereléseivel is. Newsreel elnevezésű hatosfogatában régi utastársaival dolgozik együtt: Jacob Sacks (zongora), Miles Okazaki (gitár), Shane Endsley (trombita), Matt Pavolka (bőgő) és Dan Weiss (dob) még manhattani tanulmányai során voltak iskolatársai. „A zenekarom tagjai a barátaim, akikhez nagy alkotói bizalom és kötelék fűz. Ez a személyes oldala, ami legalább olyan fontos számomra, mint a zenei aspektusa a dolgoknak. A zenészek mindegyike nagy formátumú művész, aki meggyőzően képes játszani – ez egyáltalán nem könnyű, ráadásul zökkenőmentesen mozognak a különböző műfajok között: legyen szó jazzről, észak-indiai tradicionális, avagy kortárs zenéről” – nyilatkozta Ohad Talmor. A formáció legutóbbi, Long Forms című albuma – mely az Opus-beli koncertjük gerincét is képezi majd – egyetlen koherens projektbe sűríti a Talmor zenei univerzumát benépesítő különféle hatásokat. A zenei anyag, ahogy arra a cím is utal, hosszú formátumú kompozíciókra fókuszál: a kompozíciók egy kivételével egy-egy nagy múltú zenei tradícióból merítenek, és minden darab egy zenei ötlet kibontása, mely teret hagy az improvizatőrök számára az absztrakt felfedezésére és a személyes hang kibontására.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A filmzeneszerű dallamokkal és a zenei textúrákon végzett munkával a Hirsute egyszerre játszik velünk és összezavar minket. Itt a hangszeres szólók nem ürügyként szolgálnak, hanem mindig a történet igazi részei. A Hirsute zenéje ragyogó, heves és személyes.

A Futurstan egy progresszív jazz fusion kvartett, mely a jazz nomadizmus ege alatt, a műfaji határok átlépésében keresi a zenei szabadságot.

Sebestyén Patrik klasszikus zenészként kezdte trombitaművész pályafutását különböző szimfonikus zenekarok tagjaként, és csak huszonévesen fordult a jazz felé. Egyre jelentősebbé váló jazz-zenei pályafutását igazolja, hogy 2019-ben elnyerte az Év Fiatal Jazz Zenésze Díjat, 2022-ben pedig a Lakatos Ablakos Dezső Előadóművészeti Ösztöndíjat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!