logo
HU EN

Program


Oláh Krisztián Quartet

Oláh Krisztián Quartet

A jazz világában rangos elismeréseket szerző Oláh Krisztián zongorista-zeneszerző szerzeményeinek fő alkotóelemei a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, valamint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 31. szerda, 20:00

 A jazz és a klasszikus zene szintézisét igyekszik létrehozni, dinamikus kortárszenei világ megteremtésének igényével. Bár a zenekar programja Krisztián kompozícióira épül, a tagok, ifj. Oláh Kálmán, Orbán György és Serei Dániel, mind nagyszerű improvizatőrök is, így a produkció szerves részét képezi a spontán és kollektív improvizáció, amely magában hordozza napjaink szellemiségét és zenei eszköztárát, friss és komplex hangzásvilágot formálva.

Oláh Krisztián mindössze húszévesen lett a 2015-ös Montreux-i Jazzfesztivál 3. helyezettje, ezt követően egy kéthetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils Petter Molvær vagy Joe Sanders. A következő években elnyerte a Junior Prima, Creative Art, Orszáczky-, és Gramofon-díjat, 2018 decemberében pedig – első magyar zenészként – meghívást kapott az amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között mérette meg magát. Quartetté bővült saját formációja 2020 februárjában jelentette meg első, kizárólag saját kompozíciókat tartalmazó albumát, At the back of my mind címmel. Az album bemutatója nagy sikert aratott többek között Prágában, Krakkóban, és a Művészetek Palotájában is, a fantasztikus Rick Margitza vendégszereplésével.  A Parallel Reflections szvitet pedig, amely a jazzfelállást vonószenekarral ötvözi, a Zeneakadémián mutatták be 2020 októberében. 2022 márciusában a zenekar második albuma is megjelent, ezen Lukács Miklós cimbalomművész működik közre vendégként (Crescendo).

Közreműködik:

Oláh Krisztián - zongora
Oláh Kálmán Jr - szopránszaxofon
Orbán György - nagybőgő
Serei Dániel - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A szefárd zene az útonlét zenéje.

A Subtones műfaji határokon átívelő, dalközpontú szerzeményeivel néhány év alatt közönségkedvenc koncertzenekarrá vált a hazai jazzpop színtéren. Azért, hogy még közvetlenebbül tudjanak kapcsolódni a hazai közönséghez, a Fonogram-díjas Lángolj című lemezükön kizárólag magyar nyelvű dalok hallhatók, amelyek szövegét a zenekar tagjai mellett Szepesi Mátyás és Závada Péter írták.

A hattagú Coltrane Legacy formációt a magyarországi jazzszcéna egyik legkeresettebb muzsikusa, Orbán György bőgős hívta életre 2017-ben, Coltrane halálának 50. évfordulóján. A szaxofonos az ’50-es évek közepétől 1967-ben bekövetkezett haláláig eltelt alig másfél évtized alatt új alapokra helyezte a modern jazzt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!