logo
HU EN

Program


Oláh Krisztián Quartet

Oláh Krisztián Quartet

Oláh Krisztián zenéjének fontos részét képezik úgy a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, mint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája. Fő zenei motivációja az, hogy e két zenei világot minél szervesebb módon összekapcsolja és szintetizálja, dinamikus, élő kortárs zenei világ megformálásának igényével.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 31. csütörtök, 20:00

A Quartet Krisztián legfontosabb zenei projektje, és ez nemcsak a dalokon, hanem azon az atmoszférán is érződik, amit a négy muzsikus képes megteremteni. A zenekar programja Krisztián saját szerzeményeire épül, de a tagok mind nagyszerű improvizatőrök is, így produkcióik szerves részét képezi a spontán és kollektív improvizáció, amely magában hordozza napjaink szellemiségét és zenei eszköztárát, ezáltal friss és komplex hangzásvilágot teremt. A hangzásvilágot ezen a koncerten vendégük, Fenyvesi Márton formálja tovább.

Oláh Krisztián zongoraművész, zeneszerző 17 éves korában elnyerte a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazzverseny szólista díját, a következő években pedig nagy sikerrel szerepelt számos európai versenyen, Angliában, Litvániában és Hollandiában. Mindössze 20 évesen harmadik helyezést ért el a Montreux-i Jazz Fesztiválon, amelynek hozományaként részt vehetett egy kéthetes akadémiai képzésen, és olyan zenészekkel koncertezhetett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel vagy Joe Sanders. Elnyerte a Junior Prima, a Creative Art és a Gramofon díjat, kétszer kitüntették az Orszáczky-díjjal, és 2018-ban ő volt az első magyar jazz-zongorista, aki a Thelonious Monk Institute által rendezett nemzetközi zongoraverseny washingtoni döntőjébe jutott. 11:11 című darabját 2020-ban a Müpa zeneműpályázatán díjazták. 2022 decemberében Artisjus-díjat, majd 2023 februárjában a Cziffra Fesztivál Kreatív Művész díját érdemelte ki munkásságával. 2021 szeptembere óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének oktatója.

Zenéről és zeneszerzésről való gondolkodását alapjaiban változtatta meg, amikor 2020-ban elkezdett a Zeneakadémián zeneszerzést tanulni. A debütáló At the back of my mind című albumhoz (2020) képest a Crescendo (2022) anyaga annak a folyamatnak a lenyomata, ahogyan Krisztián az impulzív, ösztönös írásmódtól a tudatosság felé fordult. Harmadik nagylemezük Music for 24/7 címmel 2023 tavaszán jelent meg, Nagy-Britannia egyik emblematikus fúvós szekciója, a TRYPL Horns (Ryan Quigley, Paul Booth, Trevor Mires) közreműködésével. Az új anyagot a Quartet ebben a kibővített, héttagú felállásban mutatta be teltház előtt a Magyar Zene Házában.

Közreműködik:

Oláh Kálmán Jr - szaxofonok
Orbán György - nagybőgő
Serei Dániel - dob
Oláh Krisztián - zongora
vendég:
Fenyesi Márton - gitár

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

 

Ajánlatunk


A koncert műsorát nagyrészt a sztenderdek és a blues világának egyéni, ám autentikus interpretálása határozza majd meg, ami igazi csemegét és egyben hatalmas élményt kínál a műfaj kedvelőinek.

A 2020 tavaszán megalakult trióban Baló Sámuel, Miskolczi Márk és Richter Ambrus tehetsége adódik össze. Együttesük a hagyomány és innováció közti egyensúly fenntartására törekszik, a hangsúlyt pedig a szabad művészi kifejezésre és a spontaneitásra helyezik, így dinamikus koncertjeiken nagy szerepet kap az improvizáció és a zenei párbeszéd, ami általában a felfedezés élményét tartogatja mind saját maguk, mind a közönség számára.

Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!