logo
HU EN

Program


Oláh Szabolcs Quintet
2

Oláh Szabolcs Quintet

Oláh Szabolcs gyönyörű, lélekteli meséket sző a zene nyelvén, egyedi, műfaji határokat átlépő zenei világát derű és filozófiai mélység hatja át. Legfőbb inspirációja a különböző szellemi hagyományok tanulmányozásából fakad, zenéjében ezekre reflektál, valamint saját tapasztalatait dolgozza fel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 24. péntek, 20:00

Oláh Szabolcs Quintet

Közreműködik:
Oláh Szabolcs - gitár
Ávéd János - szaxofon
Cseke Gábor - zongora
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Csízi László - dob

Oláh Szabolcs 2012-ben alapított kvintettje eddig négy albumot jelentetett meg (Connection 2013, Gleam 2015, Álomösvény 2016, Crystal Brook 2019), valamennyit bemutatták az Opus Jazz Club színpadán is. A zenekar jelenlegi felállása a Crystal Brook című albumon hallható először, amelyet a JazzMa.hu szavazói az év albumának és az év zenekarának választottak, és olyan neves szaklapok méltatták, mint a német Jazz Podium és a UK Vibe.

A zenekarvezető a bő tíz éves alkotói periódus alatt újszerű hangzásvilágot alakított ki, újraértelmezve és kibővítve a jazz harmóniavilágát más stílusokban használt fordulatokkal, hatásokkal: biztos arányérzékkel alkalmaz elemeket a romantikus és a korai XX. századi klasszikus zene, vagy éppen a 2000-es évek rockzenei világából. Mindezt olyan dallamok hátteréül rendezi, amelyek egyszerre természetesek és átgondoltak, így könnyen megragadják a közönséget. Ezen a koncerten összefoglaló válogatást hallhatunk Oláh Szabolcs eddigi munkásságából.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A marokkói Said Tichiti volt az első, aki a gnawa zenét bemutatta és szélesebb körben ismertté tette Magyarországon. A marokkói gnawa a rabszolgák és leszármazottaik kultúrájának a része, és szorosan kapcsolódik gyógyító szertartásaikhoz.

A 81 éves holland doboslegenda, Han Bennink sportot űz abból, hogy valószínűtlen tárgyakból csaljon elő zenét: egy konyhaszéktől a színpad deszkáiig bármin képes játszani, amit az élet az útjába sodor.

Idén ismét a Dresch Quartet zárja az évadot az Opusban, amely jelenlegi formájában négy éve működik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!