logo
HU EN

Program


Oláh Szabolcs Quintet
2

Oláh Szabolcs Quintet

Oláh Szabolcs gyönyörű, lélekteli meséket sző a zene nyelvén, egyedi, műfaji határokat átlépő zenei világát derű és filozófiai mélység hatja át. Legfőbb inspirációja a különböző szellemi hagyományok tanulmányozásából fakad, zenéjében ezekre reflektál, valamint saját tapasztalatait dolgozza fel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 24. péntek, 20:00

Oláh Szabolcs Quintet

Közreműködik:
Oláh Szabolcs - gitár
Ávéd János - szaxofon
Cseke Gábor - zongora
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Csízi László - dob

Oláh Szabolcs 2012-ben alapított kvintettje eddig négy albumot jelentetett meg (Connection 2013, Gleam 2015, Álomösvény 2016, Crystal Brook 2019), valamennyit bemutatták az Opus Jazz Club színpadán is. A zenekar jelenlegi felállása a Crystal Brook című albumon hallható először, amelyet a JazzMa.hu szavazói az év albumának és az év zenekarának választottak, és olyan neves szaklapok méltatták, mint a német Jazz Podium és a UK Vibe.

A zenekarvezető a bő tíz éves alkotói periódus alatt újszerű hangzásvilágot alakított ki, újraértelmezve és kibővítve a jazz harmóniavilágát más stílusokban használt fordulatokkal, hatásokkal: biztos arányérzékkel alkalmaz elemeket a romantikus és a korai XX. századi klasszikus zene, vagy éppen a 2000-es évek rockzenei világából. Mindezt olyan dallamok hátteréül rendezi, amelyek egyszerre természetesek és átgondoltak, így könnyen megragadják a közönséget. Ezen a koncerten összefoglaló válogatást hallhatunk Oláh Szabolcs eddigi munkásságából.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Idén ismét a Dresch Quartet zárja az évadot az Opusban, amely jelenlegi formájában négy éve működik.

Az egyik pillanatban még cool jazzt, a másikban már avantgárd fusiont játszik a FuzzNoir: az osztrák csapat a hangzások iránti különleges érzékére építi művészi világát.

Peter Rom, az Opus Jazz Club egyik legnagyobb becsben tartott, visszatérő művésze első szólóprojektjeként aposztrofálja a Wanting Machine-t. A szóló persze nem hagyományos módon értendő, hiszen a gitáros-zeneszerző – a bécsi JazzWerkStatt társalapítója és kreatív elméje – legkedvesebb zenészbarátait gyűjtötte maga köré, és mindenfajta előfeltevéseket levetkőzve kezdett nekik zenét írni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!