logo
HU EN

Program


Opéra Cinématique 1. – Moment's Notice Trio

Opéra Cinématique 1. – Moment's Notice Trio

Műsor:
töredékek és részletek magyar némafilmekből, 1900–1927

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 12. hétfő, 19:00

Opéra Cinématique 1. – Moment's Notice Trio
 
Közreműködik:
Gőz László - harsona, fúvós hangszerek
Lukács Miklós - cimbalom
Fekete-Kovács Kornél - trombita, elektronika

A filmtörténet első harminc évében, amikor a filmek még hang nélkül peregtek a mozikban, Magyarországon is mintegy hatszáz játékfilm készült – köztük a világhírű Korda Sándor és Kertész Mihály alkotásai –, ám ezekből alig néhány tíz maradt fenn. A nemzetközileg is elismert, virágzó magyar némafilmgyártás túlélőit keresi és gyűjti egybe a Nemzeti Filmintézet archívuma, amelynek egyre gyarapodó anyaga a magyar kortárs zene jeles képviselőit is megihlette. Ezen az estén a Moment’s Notice Trio pillanatban születő zenei diskurzusai értelmezik tovább a magyar filmgyártás első aranykorának termését, amely játékfilmrészletek és töredékek formájában támad majd fel a vetítővásznon. A dráma tehát ezúttal nem színpadi történésekben nyilatkozik meg, hanem kép és zene párbeszédéből bontakozik ki.

Ajánlatunk


Raquel Kurpershoek családjából hozza magával a flamenco és a kulturális sokféleség szeretetét: andalúz származású édesanyja Amszterdamban vezet flamenco tánciskolát, művészettörténész édesapja pedig beutazta a világot, és mindenhonnan lemezekkel tért haza.

Varga Bendegúz együttesének második lemeze, a Tom-Tom Records gondozásában megjelent Chasing Your Dreams a korábbi Goldmund című album folytatása, talán még kiforrottabb hangzásvilággal és még egyértelműbb elköteleződéssel a kísérletező kortárs jazz felé.

A Piastrella Trio műsorát túlnyomórészt a fúziós, modern jazz zenei világa határozza meg, a fiatal zenészek inspirációs forrásai között olyan nagyszerű zeneszerzők szerepelnek, mint Chick Corea, Keith Jarrett vagy Jesus Molina.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!