logo
HU EN

Program


Point of Few (CZ)
2

Point of Few (CZ)

Szokatlan formájú szerzeményeik többségüket közösen komponálják, így a zenekar eredeti hangzását mind a négy tag egyénisége aktívan alakítja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 28. csütörtök, 20:00

Point of Few (CZ)

Közreműködik:
Radim Přidal - gitár
Petr Smékal - szaxofon
Vlastimil Škoda - basszusgitár
Marek Antoňů - dob

A cseh Point of Few quartet friss hangzásvilágának titka az elektronikus és populáris zene, illetve a kortárs jazz organikus ötvözésében rejlik. Szokatlan formájú szerzeményeik többségüket közösen komponálják, így a zenekar eredeti hangzását mind a négy tag egyénisége aktívan alakítja. Fő inspirációs forrásuk a New York-i jazzszíntér, illetve olyan muzsikusok, mint Justin Brown, James Francies, Jeremy Dutton, Mark Guiliana, Donny McCaslin, Robert Glasper vagy Charles Altura. Dalaikban néha Pat Metheny vagy Bill Frisell visszhangja is feltűnik, a populáris zene terén pedig előszeretettel merítenek például David Bowie, a Radiohead, a Red Hot Chilli Peppers és Anderson Paak munkásságából.

A zenekart Radim Přidal gitáros alapította 2019-ben, a cseh jazzszíntér kiemelkedő, többségében fiatal szereplőiből. 2020-ban öt live session videót jelentettek meg, amelyeket különböző, gyakran meghökkentő környezetben vettek fel. A pandémia idejét arra használták ki, hogy új anyagot készítsenek és tovább dolgozzanak művészi hangjukon; ennek eredményeképpen érett és kifinomult debütáló albummal léphettek újra a közönség elé. Az Open to Closeness cím zenén kívüli utalásokat is sugall: „Korunk társadalmában ki-ki a maga csigaházába húzódva, elszigetelten él, legyen az egy város, egy lakás vagy egy autó. Azt gondoljuk, hogy leigáztuk a környezetünket, függetleníthetjük magunkat a hatásától, sőt akár meg is lennénk nélküle. Most kezdünk eljutni odáig, hogy végső soron nincs más választásunk, mint kilépni a csigaházból, és új módot találni arra, hogy bensőséges kapcsolatban éljünk a természettel.”

Fotók: Roman Franc

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Az Under the Surface egyedi improvizációs nyelve a jazz, az elektronikus zene és tradicionális zenék különös keverékével hatol a felszín alá.

Az idén hatéves zenekar máris hosszú utat járt be, a rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztiválfellépések alkalmával megfordultak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban és Szlovákiában is, ősszel pedig sor kerül első koreai fellépésükre.

A Bognár Szilvia Sextet zeneiségében három zenei világ találkozik, fonódik egymásba. A hazai jazz- és világzenei színtér kiváló előadói egyéni stílusaikat is kidomborítva ötvözik harmonikus egésszé a különböző nemzetiségű népdalokat a jazz és az indiai klasszikus zene jellegzetes motívumaival, hangulataival.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!