logo
HU EN

Program


Polska Jazz | 6. Lengyel Jazz Fesztivál | Maciej Obara Quartet

Polska Jazz | 6. Lengyel Jazz Fesztivál | Maciej Obara Quartet

A lengyel szaxofonos, Maciej Obara számos korábbi lemeze után tavaly debütált a legendás ECM kiadónál Unloved című albumával.  több

A rendkívül sikeres lemez érzelmi skálája és kifejező ereje a legfinomabb, kristálytiszta előadásmódtól egészen az erőteljes, kirobbanóan tüzes, heves játékig terjed. A címadó dal kivételével, melyet a modern lengyel jazz spiritus rectora, Krzysztof Komeda komponált Janusz Nasfeter azonos című filmjéhez, valamennyi darabot Obara jegyzi. Ahogy egy interjúban elmondta, mindez „rendkívül személyes vallomás a számomra oly kedves emberekről és helyekről”. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy témái csupán „vázlatok, melyekből szabadon, egyfajta valós idejű komponálás révén bontakozhat ki a hangunk”, a zenekar valamennyi tagjának elkötelezett részvételébel.

Maciej Obara és a zongorista Dominik Wania zenei kapcsolata bő egy évtizede kezdődött, amikor mindketten a közelmúltban elhunyt, ikonikus lengyel trombitás, Tomasz Stanko együttesében játszottak, s felfedezték a formák és a szabadság iránti kölcsönös vonzalmukat. A kvartettben hasonlóképpen működnek az erővonalak a zenészek között, s mind a négyen ugyanazzal a magabiztossággal mozognak a lejegyzett és a teljesen szabad formák közti mezsgyéken.

A Unloved  turnéját tavaly november 17-én, a Wroclawi Jazztopad Fesztiválon adott koncerten indították el, majd Németországban, Ausztriában, Spanyolországban, Norvégiában és Lengyelországban mutatták be klubokban és fesztiválokon egyaránt hol az albumon közreműködő norvég, hol pedig az Opusban most fellépő lengyel ritmusszekcióval.

Közreműködik:

Maciej Obara - szaxofon
Dominik Wania - zongora
Max Mucha - nagybőgő
Michał Miśkiewicz - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894