logo
HU EN

Program


Polska Jazz - Bloto
2

Polska Jazz - Bloto

Bizonyos értelemben radikális művészet a Błoto zenekaré, ami megörökíti jelenkorunk hangulatát is: a klímaválságot, a társadalmi megosztottságot, a gyűlöletbeszédeket és az egyre nagyobb teret hódító nacionalizmust, a jogállamiság struktúráinak felbomlását. Azt, ahogyan a lábunk alatt erodál a talaj.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 29. szerda, 20:00

Polska Jazz - Błoto (PL)

Közreműködik:
Wuja HZG - basszusgitár, ütőhangszerek
Latarnik - zongora, szintetizátorok, ütőhangszerek
OlafSaxx - tenor-, szoprán- és baritonszaxofon; ütőhangszerek
Cancer G - dob

Brutális hiphop groove-ok, laza utalások a ’90-es évek hangzásvilágára – megalkuvást nem ismerő zene, aminek ereje a dobban és basszusban rejlik. Bizonyos értelemben radikális művészet a Błoto zenekaré, ami megörökíti jelenkorunk hangulatát is: a klímaválságot, a társadalmi megosztottságot, a gyűlöletbeszédeket és az egyre nagyobb teret hódító nacionalizmust, a jogállamiság struktúráinak felbomlását. Azt, ahogyan a lábunk alatt erodál a talaj.  

A Błoto zenekar természetesen, szinte véletlenül jött létre, mint egy tócsa egy esős nap után, ahogy erre nevükkel ('sár, mocsár') is utalnak. A wrocławi székhelyű EABS sextet néhány tagja 2018-ban, egy turné során kitalálta, hogy két koncert között beugrik egy közeli stúdióba, spontán felvenni „valami újat”. A stúdió aznap nem volt szabad, de a közös alkotásvágy lángja nem aludt el, ezért egyik zenészbarátjuk stúdiójába kéredzkedtek be, ahol még aznap megszülettek a Błoto zenekar első dallamai. Az improvizációban jeleskedő formáció debütáló albumának (Erozje) sikere – és a pandémia első hullámának lecsengése – után, még 2020-ban új lemezzel jelentkeztek Kwiatostan címmel, mely az Astigmatic Records gondozásában látott napvilágot. Mivel a jelenkori valóság túl sok inspirációval szolgált számukra, ők pedig az alkotáson keresztül tudják a legjobban kicsatornázni magukból ezzel kapcsolatos érzéseiket, 2021-ben újabb lemezt adtak ki Kwasy | Zasady (’Savak és bázisok’) címmel. A zenekar tagjai mindig is kedvelték a természeti metaforákat, de ahogy eddig, úgy a Kwasy | Zasady esetében is kerülik a szavak jelentésének illusztrálását. A zene improvizatív ütemei a személyközi kapcsolatok milyenségére utalnak jelen világunkban, ezért robbanékonyak, gyakran maróak és extrémek, amit a kompozíciók formai keretei ellensúlyoznak.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A sivatagi blues-hangzással, elektromos gitárokkal, dobokkal, különféle samplerekkel és elektronikus modulokkal operáló trió arra törekszik, hogy meglepje egymást, és egy transz-szerű pulzálásban egyesüljön.

Új műsorukban, melynek címe Ének a határtalanról, Tímár Sára versmegzenésítéseit és népzenei feldolgozásait hallhatjuk, melyben a cimbalmos Szabó Dániel a szerzőtársa. Olyan Weöres Sándor verseket és népdalokat gyűjtöttek egybe, aminek központi témája az örökkévalóság, harmónia keresés, halál utáni élet, tudatosodás, vagy az örök érvényű szerelem.

Dés András jó ideje olyan formával kísérletezik különböző zenekaraival, amelyben a zenészek az előre megírt, szigorúan komponált részeket szabad improvizációkkal kötik össze.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!